Desene, picturi, colaje


Nu am mai publicat de ceva vreme din desenele si picturile lui Dante, asa ca ma grabesc sa o fac.

De cand merge la gradinita are mai putina dispozitie de a se apleca asupra colii de hartie, dar cand o face se vede pasiunea si dorinta cu care se exprima prin desen si culoare.

Fascinatia pentru dinozauri este inca prezenta iar desenele au devenit mai complexe, incepand sa le coloreze si sa le infrumuseteze dupa cum simte. A desenat astfel o familie de dinozauri, avand in vedere ca acum a capatat constiinta de familie, de mama, tata si copilul, cautand corespondent in tot ce il inconjoara:

Desigur ca si prietena lui, Fifi, s-a strecurat prin desenele sale:

Si pentru ca iarna ne inspira la distractie in casa, iar asta presupune culoare, pensule sau cartoane colorate, am realizat impreuna picturi si colaje.

Picturile sunt realizate cu ajutorul sabloanelor formate din cartoanele ramase dupa perforarea cu perforatorul decorativ cu fulg de zapada si bradut.  Dante a aplicat acuarela din plin, apoi a desenat omul de zapada , neaparat cu palarie ca ii este frig.

Colajul l-am realizat impreuna pornind de la ideea omului de zapada inspirat de aici. Peisajul de iarna, plin de zapada, cu o casuta si braduti, sub un cer de stele, ne-a bucurat sufletele si ne-a adus magia sarbatorilor mai aproape.

Un alt om de zapada am facut pentru a impodobi bradutul de la gradinita, alaturi de un bradut realizat dupa modelul de aici.

Caldura in suflete si in casa, spor la lucru alaturi de copii zglobii cantand colinde!

by vavaly

12 gânduri despre “Desene, picturi, colaje

      1. Pai daca il mai tine febra dinozaurilor cred ca o sa adun atatea pagini desenate ca nu voi mai avea spatiu de depozitare, asa ca mi-ar fi de mare ajutor 🙂

  1. luminitamalanca

    eu cred ca ti-am mai spus, ai un copil extraordinar, talentat si nu numai, imi plac la nebunie operele lui! bravo.

  2. Va multumim pentru frumoasele cuvinte si pentru admiratia ce ne-o aratat. Este o mare bucurie si placere sa ma joc cu copilul meu, sa invatam astfel despre ffrumustea fiecarui anotimp.

Comentariile sunt închise.