Atelier de lumânărit


In Săptămâna Mare a Postului Pastelui, la Clubul de vacanță „Primavara Creativă” a Atelierului Cărăbus, copiii au realizat lumânari din materiale reciclabile, au descoperit primii pasi in realizarea lumânarilor handmade din ceară de palmier alături de artizanul Iulian Giol, s-au distrat la mini-petrecrea recreativa din Ludotecă – o mini-petrecere cu jocuri, dans si facepainting si au relaționat cu consilierul in dezvoltare personală Anca Hahui despre tradițiile Postului Pastelui, despre obiceiuri românesti si despre originea Pastelui.

Pentru realizarea lumânărilor din materiale reciclabile, copiii au utilizat urmatoarele materiale: carton color, hartie creponata (galben si portocaliu), acuarele sau guase, pensule, role de h.i., pistolul de lipit la cald cu silicon, foarfece.
Cum am procedat: copiii au pictat rolele de h.i. in acuarele sau guase. Cât timp au lăsat rolele la uscat, am decupat din carton color cercuri pentru suportul lumânării. Din hârtie creponată am de decupat fâsii galbene si portocalii pentru a imagina flăcările lumânărilor. Cu ajutorul pistolului de lipit la cald cu silicon am lipit rolele pe cercurile din carton color, iar pe marginile superioare ale rolelor am lipit fâsiile de hârtie creponată.

In cadrul Atelierului de lumânărit, Cărăbus a găzduit un invitat special – realizatorul lumânarilor handmade Iulian Giol. Creatorul lumânărilor handmade a demonstrat copiilor modul in care sunt realizate lumânările din ceara de palmier cu ajutorul matrițelor (formelor de silicon), a unui fir de bumbac (fitil) si a unei lame din metal pentru finisarea lumânării. Cei mici au fost deopotriva curiosi si entuziasmați ai au avut de pus multe intrebări despre materialele utilizate si despre modul in care se realizează lumănările, dar si ale intrebari referitoare la decorarea/pictarea/personalizarea lumânărilor.

Atelierul de lumânărit s-a incheiat cu o mini-petrecere recreativă in Ludotecă, cei mici bucurându-se de jucării, de jocurile colective, de muzică si dans, dar si de o sedință de face painting in care cei mici si-au ales motivele, simbolurile sau personajele preferate si pe care le-au accesorizat cu mult, mult sclipici.

Vă dorim un Paste Fericit!
Maria

Un gând despre “Atelier de lumânărit

Comentariile sunt închise.