In fiecare om exista un Mos Nicolae


Se pare ca Mos Nicolae priveste inca si in sufletele adulte, spun asta pentru ca desi inca nu am apucat sa ne asezam si noi, mamicile, ghetutele sub fereastra am primit deja mai mult decat am fi indraznit sa visam: posibilitatea de a darui altor copii, de a oferi din indemanarea si stradania noastra altor copii decat Matei si Dante – o invitatie la evenimentul organizat cu ocazia sarbatorilor de iarna si la care au fost chemate sa participe cu creatii handmade institutii de invatamant, fundatii si alte institutii ce au fost dispuse sa ofere spre vanzare lucruri facute de mana – decoratiuni si ornamente specifice sarbatorilor iernatice, dar si felicitari handmade.

Ne-am alaturat si noi, la invitatia coordonatorului  Gradinitei Liceului cu Program Sportiv, doamna Măndița Tudorascu si a doamnelor educatoare  Elena Bucovala si Georgiana David, multimii de oameni darnici care au ales sa serbeze ajunul Sfantului Nicolae oferind stradaniile indemanarilor lor copiilor aflati sub umbrela Protectiei Copilului.

Emotiile primului eveniment de acest gen au fost mari, insa imbratisate de atmosfera de bucurie a impartasirii aceluiasi hobby – lucrul de mana – cu ceilalti participanti, exclamatiile, intrebarile, dezvaluirile si schimburile de cunostiinte referitoare la o creatie sau alta au facut ca entuziasmul si noutatea experientei acesteia ca capete gustul veseliei si bucurie de a fi parte a unui intreg creator, nascator de frumos, dar mai ales parte a unui tot care se daruieste cu toata fiinta – de la gandirea unui proiect, la realizarea lui, dar mai ales la puterea si bucuria de a te desparti fara regret de lucrul muncit si in care s-a depus emotie, efort, energie.

Am participat ca simpli parinti, ca mame ale unor copii sanatosi si veseli, mame care stiu sa inteleaga si constientizeaza nevoile altor copii, ale altor suflete carora, fara sa le fii vazut vreodata, am simtit ca le putem fi aproape, pur si simplu. Si atat! Am asezat pe masuta imbracata in catifea felicitarile noastre handmade, alaturi de cele ale doamnelor educatoare, iar vavaly a imbodobit mica noastra galerie si cu ornamente cum numai ea stie sa faca: fulgi de nea, bradut quilling, sticle imbracate in sfoara, sticle decorate in tenhica decoupage-ului.

Ne-au vizitat o multime de oameni, ne-au admirat creatiile turisti francezi, profesori universitari, cadre didactice de la liceele si scolile urbane, studenti si elevi si astfel  de sub privirile noastre mirate au plecat asezate frumos in plicuri albe, una cate una, iar uneori cate trei deodata, creatiile noastre handmade. In fata micutei noastre galerii au ramas in tacere pret de minute in sir, iar alteori exclamand, vizitatori care se decideau cu greu ce anume sa aleaga si putem spune ca impreuna cu doamnele educatoare am creat o galerie de lucrari unicat caci nici una dintre noi nu s-a repatat in actul creatiei desi am folosit aceleasi materiale si tehnici: quilling, colaj, scrapp, iar vavaly a incantat cu felicitarile ei pop-up atat de nastrusnice si originale.

Despre succesul expozitie noastre va putem impartasi ca in decursul a doua ore cat a durat evenimentul am fost pe locul doi in ceea ce priveste fondurile stranse pentru copilasi, acestea in conditiile in care au fost oameni care au apreciat o felicitare handmade cu 1,5 lei bucata. Si nu au fost putini, dar au fost si oameni generosi care au inteles ca sunt acolo pentru a face un gest voluntar pentru micuti si care au considerat lucrul de mana „nepretuit”. Ne-am simtit rasplatite astfel, iar Gradinita Liceului cu Program Sportiv Braila a primit o Diploma pentru originalitate si o Diploma de participare la acest eveniment.

Pentru noi a fost uimitor sa privim rumoarea, curiozitatea, dorinta de participare constienta, voluntara la un asemenea eveniment si ne-am bucurat si veselit deopotriva cu fiecare felicitare ascunsa in palmele ocrotitoare ale celor ce urmau sa le daruiasca si ne-am smerit in launtrurile noastre intelegand ca in fiecare om exista un Mos Nicolae, dar mai ales simteam ca participarea la acest eveniment, ca parte din el, simboliza un Mos Nicolae sosit pentru fiecare din noi.

by Maria & vavaly

10 gânduri despre “In fiecare om exista un Mos Nicolae

  1. Nu am apucat sa va spun si in scris cat de mult ma bucur pentru voi, pentru ca ati trecut prin experienta pe care noi toate, creatoare de obiecte lucrate manual, ne-o dorim. Ati fost in locul in care ati vazut cu proprii ochi ca lucrarile voastre sunt apreciate, ca munca si timpul depus pentru aceasta pasiune nu este in zadar. Acest eveniment, sunt sigura, v-a dat curaj si incredere in fortele proprii si mai ales v-a confirmat faptul ca, totusi, si in Romania oamenii apreciaza creatiile manuale.
    Lucrarile voastre sunt superbe si meritau ca toate sa-si gaseasca fericitul posesor.
    Fel;icitari din inima si va doresc sa participati la cat mai multe astfel de evenimente!

  2. Bravo!! Felicitari:) Ma bucur mult ca ati reusit!! Sa ne tineti si noua pumnii pentru ca azi am trimis cateva lucrusoare catre un magazin caritabil si vom mai participa la inca o actiune caritabila cat de curand!! Sper sa se vanda si banutii sa ajunga la cei care au atata nevoie de ei!!
    Cu drag si multumiri ca v-ati jucat cu noi:)!!

    (si felicitari pentru felicitarea virtuala, va asteptam maine sa aflati cum o puteti personaliza:P)

    1. Sigur veti avea succes cu ceea ce ati trimis, faceti lucruri minunate si se vor vinde bine si cu banuti buni care sa fie de folos. Suntem asa de fericite cand gasim oameni ce gandesc asemeni noua. Multumim si pentru felicitarea virtuala, abia asteptam sa o vedem si sa o personalizam.

  3. Cita delicatete, cita originalitate!!! Imi plak de mor astfel de evenimente!!!
    Sunteti bravoooo as always!
    Va pup cu drag :****

  4. Ah, Alina, daca ai stii cate emotii am avut, mai ales ca a fost primul eveniment din vietile noastre de genul acesta! Cu toate acestea, parca cu fiecare felicitare si ornament dorite si achizitionate de vizitatorii expozitiei primeam confirmari ca micutele noastre creatii plac, sunt apreciate si asta a contat enorm, dincolo de uimirea si ntuziasmul de a fi parte la asa o actiune benefica pentru copilasi.
    Bucuria si mai mare a fost sa fim amandoua, ca de obicei, si sa avem alaturi de noi pe doamnele educatoare – oameni cu atat de multa experienta, indemanare si talent; oameni admirabili pe care nu ai cum sa nui indragesti!
    Multumim ca esti alaturi de noi si ca ti-am impartasit noutatea acestei experiente! Te imbratisam cu drag!

  5. Satisfactia ca prin munca si dedicatia voastra ati facut fericiti niste copii, a fost si mai mare, acum cind aceste felicitari hand made absolut superbe au avut si un scop nobil pentru ajutorarea lor. Bravo!

Comentariile sunt închise.