Școala de Vară „Atelierele Măriucăi”


11219635_1450958991874406_6807591686628880066_n

Stimați părinți si dragi copii,
În această vacanță, Atelierele Măriucăi vă invită la cursurile Scolii de Vară sub deviza “Stimulăm, încurajăm, dezvoltăm, conturăm educația timpurie a copilul dumneavoastră”!

 1. DESPRE ŞCOALA DE VARĂ:
  In cadrul Scolii de Vară copiii dumneavoastră vor descoperi, în joacă, informații din diferite domenii aplicate intr-un mod inedit, creativ: vom crea, cânta, dansa!
  Cursurile Scolii de vară îi vor pregăti pe cei mici pentru grădiniță, iar pe cei mai mari pentru școală aducând laolaltă cunoștințele din diferite domenii cu jocurile copilăriei, cântece, dansuri și jucării.
  Activitățile creative și recreative vor îmbina armonios exercițiile de desen și scriere a semnelor grafice, cu exeriții de matematică distractivă, cu multe jocuri de logică, de memorie si de perspicacitate pentru dezvoltarea personală a copilului dumneavoastră. La aceastea adăugăm ateliere de creație unde cei mici vor descoperi tehnici creative de lucru, ateliere de lectură a poveștilor și a povestirilor inventate de cei mici, precum si activitati educative cu fișe de lucru pentru domeniile actuale din programa scolară pentru clasa pregătitoare: Comunicare in limba română, Matematică, Cunoasterea mediului, Educație pentru societate, Consiliere si orientare, Arte vizuale și lucru manual, Comunicare și Tehnologie, Muzică, pregătindu-ne astfel pentru școală pe parcursul a două luni de vacanță.
  2. SCOPUL PROIECTULUI: Cursurile zilnice ale Școlii de vară reprezintă maniera perfectă pentru copilul dumneavoastră de a descoperi, asimila și exersa tehnici de lucru noi, trucuri distractive de pictura, desen si crafting.
  3. OBIECTIVE:
  – Valorificarea potențialului creativ și educarea prescolarilor și elevilor pentru înțelegerea, aprecierea și promovarea artelor de orice fel, educarea gustului estetic etc.
  – Testarea copiilor cu aptitudini artistice, descoperirea de noi talente.
  – Imbunătățirea capacității de comunicare, socializare si ințelegerii a artelor in conditii obisnuite de cursuri de vară si de expunere a lucrărilor, expoziții, vernisaj, etc.
  – Oferirea de solutii alternative si participative pentru organizarea si gestionarea timpului liber (cunoasterea mediului inconjurător, jocuri de diferite tipuri si diferite culturi, cultivarea valorilor pozitive).
  4. GRUP ȚINTĂ: toți prescolarii si scolarii care doresc să isi petreacă zilele de vacanța in mod creativ si care vor sa isi demostreze aptitudinile si pasiunea pentru pictura, desen si crafting.
  5. ACTIVITĂȚI: Pictura pe materiale neconvenționale, desen, crafting, lucru manual, activitati creative cu materiale reciclabile, activitati recreative, expoziție de felicitari, colaje, lucrări plastice, etc.
  6. PERIOADA DE DESFASURARE:
  1 iulie – 31 august 2015.
  7. PROGRAMUL DE DESFĂSURARE:
  Luni – Vineri.
  Orarul activitătilor:
 • 07:30 – 08:00 Primirea copiilor;
 • 08:00 – 09:00 Activități ReCreative – lucru individiual. (Aplicam într-un mod creativ cunostintele din fisa de lucru a domeniului de studiu Matematică și Cunoasterea mediului, activitate coordonată de prof. Adriana Mihăilă.
 • 09:00 – 09:30 Dejunare.
 • 09:30 – 10:00 Mic laborator de povești. (Comunicăm și socializăm prin intermediul povestirilor, a poeziei, a cantecului si a jocurilor. Vom inventa propriile povești și le vom culege într-o carte realizată cu propriile mânuțe creative și îndemânatice).
 • 10:00 – 11:00 Atelier creativ – lucru individiual. Realizăm o creație artistico-plastică pe o temă dată. Astfel, învățăm lucruri noi și deprindem o tehnică de lucru nouă sau un mix de tehnici creative, activitate coordonată de prof. Elizabeta Volcu;
 • 11:00 – 12:00 Activități creative – realizarea unei lucrari colective sub îndrumarea prof. Ana-Maria Dobre;
 • 12:00 – 12:30 Atelier de dezvoltare personală prin joc și activități recrative, activitate coordonată de prof. formator Livia Bonarov – consilier pentru dezvoltare personală.
 • 12:30 – 13:00 Preluarea copiilor, jocuri si alte activități recreative.
 1. ABSOLVIREA ȘCOLII DE VARĂ: Vom sărbători împreună finalizarea cursurilor astfel:
 • Vernisajul expozitiei de lucrari colective realizate de absolventi;
 • Premiera poveștilor create în Loboratorul de povești. Premiera constă în vizionarea poveștilor digitale realizate după poveștile inventate de micii autori, premieră la care sunt invitați părinții și bunicii.
 • Festivitate de Premiere – fiecare participant la cursurile Scolii de Vară va primi o Diploma de absolvire;
 1. ÎNSCRIERILE se vor face în limita locurilor disponibile: 20 locuri.
  10. ÎNSCRIERILE ȘI REZERVĂRILE se fac la sediul Librăriei Spectrum: Str. General Eremia Grigorescu Nr. 11 bloc 7 parter, Brăila sau la telefon: 0723.055.557
  Pentru informații suplimentare va rugam sa ne contactati la tel.: 0723.055.557

Notă: Tarifele sunt de 40lei/zi pentru intervalul orar 07:30 – 13:00. Se oferă un discount de 10 % pentru fiecare 10 zile de participare.Copiii vor veni cu pachet pentru gustare și o pereche de încălțări de schimb. Vă mulțumim pentru interes! 🙂

Vă așteptăm cu drag!

Maria

Reclame