Sânzienele


11536442_836216666459264_8732471550257773557_o
Ziua Universală a IEI, copiii au realizat semne de carte cusute cu simboluri specifice cusăturilor tradiționale românești, iar pentru cei mai mici am pregătit semne de carte, realizate în tehnica desen în creioane colorate sau carioca, pe care le-au accesorizat cu șnur din sfoară de cânepă sau șnururi decorative colorate.


Atmosfera creată de cei mici a fost una de lucru, destinsă și veselă, dar în același timp, concentrată pe finalizarea proiectului. Copiii au primit la finalizarea proiectului câte un micuț, original pandantiv din caolin, pictat manual, îmbogățit – ca mesaj – cu simbolurile Poveștile IEI și Semne cusute.


Bucuria celor mici la primirea micuțelor și delicatelor premii a fost nemăsurată! Chiar și cele mai mici bijuterii pot purta cu ele valori ale neamului românesc, iar cei mici intuiesc că tot ceea ce e simplu, curat, realizat și dăruit cu dragoste poartă cu sine mesaje păstrate din generație în genarație; așa înțeleg cei mici noțiuni ca: tradițional, strămoșesc.

Prin simplitatea simbolurilor dăruite/primite, prin informații – fie ele și transmise sub forma lucrului manual – prin simpla vizualizare și ascultarea poveștilor fiecarui simbol, dar mai ales prin puterea exemplului adulților, iubitori ai portului traditional și deschiderea acestora spre păstrarea obiceiurilor, tradițiilor și portului popular. Mulțumim voluntarilor bibliotecii pentru susținere și dăruire!


Mai multe detalii despre atelierul oganizat de Ziua Universală a IEI la Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila și coordonat de Corina Ciuraru, găsiți urmând linkul de mai jos:
Sânzienele
Ziua Universală a IEI cu Vavaly Valerica, Poveștile IEI – 1 an de atelier, eveniment organizat de Corina Ciuraru, foto: Iuliana Dediu și Laura Caplea.

Mai multe detalii despre atelierul oganizat de Ziua Universală a IEI la Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila și coordonat de Corina Ciuraru, găsiți urmând linkul de mai jos:
Ziua Internațională a Iei

Maria 🙂

Anunțuri