Scoala de vară 2014, Ediția a-II-aStimați părinți si dragi copii, au inceput inscrierile la Scoala de Vară 2014! Vă invităm să petreceți o vară plină de Joacă, Educație, Distracție, Excursii si vizite culturale cu Cărăbus si echipa de specialisti in activități educativ-recreative!

1. DESPRE SCOALA DE VARĂ:
In cadrul Scolii de Vară descoperim impreună cunostințe din diferite domenii aplicate intr-un mod inedit, creativ: vom invăța in joacă prin intermediul Clubului de Stiințe coordonat de Dna. Prof. Adriana Mihăilă, a Cursurilor de dezvoltare personala pentru copii si a cursurilor de Limba Engleză coordonate de Dna Consilier in dezvoltare personală Psiholog Anca Hahui, a Atelierelor de creație, a activitatilor educativ-recreative specifice Educației non-formale si a activităților distractive din cadrul Ludotecii cu coordonatorul atelierului de creație Maria Valentina Blanaru.

Cursurile Scolii de vară ii vor pregăti pe cei mici pentru grădiniță si scoală, intr-o formă atractivă, imbinând cunostințele cu jocuri, glume, cantece, dansuri si jucării, se vor juca si vor invăța in acelasi timp.
Activitățile recreative din ludotecă si cele creative din atelier se vor imbina armonios cu exerciții de dicție, exerciții de scriere si cu multe jocuri de logică, de memorie si de perspicacitate. La aceastea adaugam ateliere de povesti si poezii, precum si activitati educative cu fise de lucru pentru cele 9 domenii din programa scolară pentru clasa pregătitoare: Comunicare in limba română, Matematică, Cunoasterea mediului, Educație pentru societate, Educație religioasă, Consiliere si orientare, Arte vizuale si lucru manual, Comunicare si Tehnologie, Muzică.”
2. SCOPUL PROIECTULUI: Este ocazia perfectă pentru copilul dvs. De a se juca si invăța tehnici  creative noi, trucuri distractive de pictura, desen si crafting.
3. OBIECTIVE:
–  Valorificarea potențialului creativ si educarea prescolarilor si elevilor pentru ințelegerea, aprecierea si promovarea artelor de orice fel, educarea gustului estetic.
– Testarea copiilor cu aptitudini artistice, descoperirea de noi talente.
– Imbunătățirea capacității de comunicare, socializare si ințelegerii a artelor in conditii obisnuite de cursuri de vară si de expunere a lucrărilor, expoziții, vernisaj, etc.
– Oferirea de solutii alternative si participative pentru organizarea si gestionarea timpului liber (cunoasterea mediului inconjurător, jocuri de diferite tipuri si diferite culturi, cultivarea valorilor pozitive).
4. GRUP ȚINTĂ: toți prescolarii si scolarii care doresc să isi petreacă zilele de vacanța in mod creativ si care vor sa isi demostreze aptitudinile si pasiunea pentru pictura, desen si crafting.
5. ACTIVITĂȚI: Pictura pe materiale neconvenționale, desen, crafting, lucru manual, activitati creative cu materiale reciclabile, activitati recreative, expoziție de felicitari, colaje, lucrări plastice, etc.
6. PERIOADA DE DESFASURARE:
1 iulie – 14 septembrie 2013.
7. PROGRAMUL DE DESFĂSURARE:
Luni – Vineri.
ORARUL ACTIVITĂTILOR:
Program scurt:
08:30 – 09:00 Primirea copiilor;
09:00 – 10:00 Activitati recreative in Ludotecă;
10:00 – 11.00 Atelier de creație
11:00 – 12:00 Clubul de Stiințe 
12:00 – 13:00 Limba engleză (Deprindem primele notiuni de limba engleza prin intermediul povestirilor, a poeziei,a cantecului si a jocurilor).

PROGRAM PRELUNGIT:
13.00 – 14.00 Masă caldă de prânz
14.00 – 15.00 Atelier de poveste – activități educativ-recreative specifice educației non-formale
15.00 – 16.00 Curs de dezvolare personală pentru copii
16.00 – 16.30 Gustare de după-amiază
16.30 – 17.00 Preluarea copiilor.

8. Excursii si vizite culturale:
Pe parcursul Scolii de Vară ne propunem să organizăm 2 excursii/ săptămână pe diferite itinerarii pentru a vizita locasuri de cult, case memoriale, muzee, galerii de arta, monumente si parcuri din Municiupul si Județul Brăila.

9. Absolvirea Scolii de Vară: Vom sărbători impreună finalizarea cursurilor astfel:
– Vernisajul expozitiei de lucrari colective realizate de absolventi;
– Festivitate de Premiere – fiecare paricipant la cursurile Scolii de Vară va primi o Diploma de absolvire;
– Petrecerea de absolvire a Scolii de Vară “Cărăbus”.

10. Tarifele pentru Scoala de Vară:

40 lei/zi pentru programul scurt si 65 lei/zi pentru programul prelungit (cu 2 mese inscuse) pentru copiii care inscriu ocazional indiferent de frecventa din timpul săptămânilor calendaristice (luni – vineri).
Se oferă 30% discount pentru Programul scurt la achitarea integrală a prețului pentru o lună calendaristică (luni- vineri).
Se oferă 40% discount pentru Programul lung (cu 2 mese incluse/zi) la achitarea integrală a prețului pentru o lună calendaristică (luni- vineri).

11. Inscrierile se vor face in limita locurilor disponibile.
12. Inscrierile si rezervarile se fac la sediul Atelierului de Creatie si Ludoteca “Cărăbus:
P-ța Dorobanților Nr.7, Bl. A7, parter (vis-a-vis de Catedrală).
Pentru informații suplimentare va rugam sa ne contactati la nr. de tel. 0751.535.596 sau pe e-mail: ateliercarabus@gmail.com.
                                         Vă asteptăm cu drag!
                                                           Prof. Adriana Mihailă
Psiholog Anca Hahui
                                                       Coordonator atelier, Blănaru Maria Valentina
Reclame