Atelierul Bunelor Maniere


Prima zi a Clubului de vacanță “Primavară Creativă” a inceput cu primirea copiilor la primele ore ale dimineții, urmată de o oră de activități recreative in spațiul ludotecii. Cursul de dezvoltare personală pentru copii prin artă a avut ca temă “Bunele maniere”.

Copiii si-au reamintit, aprofundat si exersat prin intermediul unui joc de rol – relaționând cu consilierul in dezvoltare personală Anca Hahui – formulele de salut.

Copiii au descoperit, printr-o poveste, că salutul este cea mai veche formă de comunicare, alături de gesturi. Copiii obisnuiesc să salute persoanele pe care le agreează (sau le plac), ceea ce este justificabil pentru că isi pot mai usor stabili relații cu persoanele pe care le cunosc sau le plac. Astăzi am inceput să descoperim care sunt regulile de politețe cu care funcționează societatea de astăzi.

In cadrul jocului de rol, copiii au lucrat in echipe incepând să descopere regulile de joc in cadrul unui grup, pe o temă dată.

Atelierul Bunelor maniere a continuat cu realizarea unui craft usor pentru copii. Cei mici au realizat o mapă de lucru cu fise de colorat si sfaturi despre cum să fii politicos. Pentru decorarea mapelor de lucru, copiii au utilizat abțibilduri din hârtie gumată autoadezive, pistolul de lipit la cald cu silicon (o unealtă de crafting pe care recomandăm să fie utilizată doar sub supravegherea unui adult), perforator si panglici colorate.

Sperând ca v-am incântat, vă invităm să descoperiți alături de Atelierul Cărăbus, activitățile educativ – recreative propuse in Clubul de Vacanță “Primăvara creativă”.

Cu drag, Maria 🙂

Reclame