Inteligența emoțională – Workshop pentru părinți


 
Cursul de dezvoltare personală pentru părinți “Inteligența emoțională” a debutat cu o etapă firească in care părinții participanți si consilierul in dezvoltare personală – psihologul Anca Hahui au facut cunostință deschizând astfel atmosfera către o relaționare armonioasă, bazată pe incredere si respect reciproc si conducând discuțiile intre părinți intr-un cadru prietenos, deschis si având la bază emotiile personale ale fiecărui participant, dar si emoțiile copiilor – emoții pe care le intâlnim si experimentam zi de zi: bucurie, tristețe, furie,etc. si impreună am descoperit că emoțiile sunt materialul brut din care se nasc sentimentele  de ex. frica (despre care am descoperit ca devine un sentiment, deoarece nu ne nastem cu frica, ci o invațăm).

 

Oamenii se nasc cu un potențial, cu predispoziții negative si pozitive  pe care si le creează singuri. Vestea bună este aceea că putem schimba procesele cognitive emoționale si comportamentale pe tot parcusul vietii, dar  – ca si o casă in care fundația este puternică si rezistentă si astfel casa devine stabilă si frumoasă in timp – astfel si la copiii nostri bazele de la care pornesc cărămizile ce se pun una peste alta incă din burtică – ii vor conduce spre a deveni adulți  echilbrați, autentici si adaptabili intr-o lume in continuă schimbare, cu presiuni cotidiene si provocări zi de zi.

 

In timpul Cursului de dezvoltare personală pentru părinți “Inteligența emoțională”, copiii au participat la un atelier de realizare de ouă decorative cu tema “Emoțiile”.

 

 

 

 

 

 
Materiale necesare: ou fiert, carioca, cosuleț din carton, hârtie creponață in diverse culori, pistol de lipit la cald cu silicon, panglică decorativă de diferite culori si mini-pompoane.
Cum am procedat: Copiii au decorat ousoarele, in carioca, cu flori, coroane de regi si prințese, mai apoi cu ajutorul pistolului de lipit si a mini-pompoanelor au accesorizat ousoarele cu coronițe sau perisor colorat inchipuind adevarate personaje vesele si interesante.
Pentru decorarea cosulețelor am utilizat cu hârtie creponată franjurată, in culorile preferate ale copiilor, aplicand-o cu ajutorul pistolului de lipit la cald cu silicon. Pentru a oferi un aer festiv acestora, am decorat marginea de sus a acestora cu pangligi decorative sidefate.
 
Mulțumim pentru participare si pentru deschidere si va asteptam la următoarele ateliere, asa cum a spus Adriana Mihăilă, cadru didactic și părinte voluntar al acestui wprkshop: „To be continued!” 🙂
 
 

Anunțuri