Micul Medic


    Workshopul recreativ „Micul Medic” susținut de autoarea de cărți pentru copii Claudia Groza la Brăila, a debutat prin ascultarea povestii „Plantele verzi”, iar apoi au discutat despre regulile de igiena, despre plante medicinale, despre noțiuni de prim ajutor in cazul uni accident minor.
      Copiii prezenți in atelier au ascultat cu interes povestea scrisă de Claudia, apoi au invățat – in joacă – despre compozitia sângelui (au vizualizat aceasta cu ajutorul uni mic experiment din care au invățat despre globule albe, globule rosii si trompocite).  
    Workshopul a continuat, iar copiii au aflat despre ordinea organelor din organism si au discutat despre organele de simț si la ce ne folosesc acestea, aplicând cunostiințele cu ajutorul planselorde colorat si prin intermediul unei sesiuni de creație de modelaj in plastilină. Fiecare copilas  modelat in plastilina, la alegere: Clara – a modelat inima, plămânii si oasele; Cezar a modelat ochiul uman, iar Matei – creierul si ochiul.
    Claudia si copiii au alcatuit o micuță echipă medicală si au fost pe rand pacienți si medici; au ascultat cu stetoscopul, iar micii medici au prescris rețete.
La incheierea workshopului, copiii au rememorat cunostiințele acumulate cu ajutorul a trei intrebari:
          Ce am invățat nou?
– Că sângele transportă oxigen si vitamine, că sângele rosu este cel cu oxigen, iar cel albastru (din vene) are dioxid de carbon si că se purifica trecand prin rinichi.
– Că inima, creierul si limba sunt muschi.
          Ce am aprofundat?
– Regulile de igienă mențin sănătatea corpului;
– Plantele verzi sunt leacuri (medicamente naturale) sănătoase din farmacia naturii;
– Farmacia verde este o sursă de energie pentru oameni.
          Cum aplicăm informațiile acumulate?
– Respectăm regulile de igienă;
– Ne creeăm obiceiuri sănătoase;
– Impărtăsim celor din jur rețete sănătoase din farmacia naturii;
– Deprindem un stil de viață sănătos, invățând in joacă despre natură, alimentație sănătoasă, reguli de igienă si incercând sa cunostem cat mai multe noțiuni despre alcătuirea corpului uman si despre cum funcționează organismul nostru.
    Vă invit sa vă bucurați de imaginile workshopului susținut de Claudia Groza la Atelierul Cărăbus si sperăm – cat mai curând – sa ne reintâlnim cu autoarea nostră preferată pentru alte workshopuri educative pentru copiii brăileni:

Despre autoarea Tolbei cu Povesti si despre cărțile domniei sale, veți afla mai multe citind interviul acordat in urma cu (aproape) doi ani, urmând linkul urmator: Interviu cu Claudia Groza
Multumim, Claudia! 🙂
Cu deosebită apreciere, 
Maria
     
Reclame