Cosuleț cu ghiocei


Cosuleț cu ghiocei
Materiale necesare: carton color (roz) format A5, carioca sau creion, foarfece, adeziv (aracet scolar sau lipici), snur de mărțisor.
Cum am procedat: 
Pentru confecționarea cosului din carton: Pliem cartonul roz in jumătate si desenăm in carioca forma unui cosulet. Decupăm după contur, dar si după conturul desenat in interiorul cosulețului pentru a forma toarta cosuletului. 
Pentru ghiocei: Decupăm din foaia albă de hârtie  3 sau 4 pătrate. Fiecare pătrat in parte il pliem pe diagonală pentru a forma un triunghi, apoi aducem (tot prin plierea hârtiei) colțurile triunghiului către mijlocul acestuia ca in imagine. Cu ajutorul acestei tehnici creative de pliere a hârtiei obținem ghioceii necesari decorării cosulețului.
Lipim ghioceii pe cosulețul din carton color, desenăm in carioca tulpini si frunze pentru ghiocei si scriem mesajul: „Bine ati venit, Primavară!”. Decorăm cosuletul cu un snur de mărțisor si il dăruim ființei dragi nouă: mama sau doamnei educatoare, respectiv invățătoare pentru a vesti venirea Primăverii.

                                            Primavara creativă va doresc!
Reclame

Un gând despre „Cosuleț cu ghiocei

Comentariile sunt închise