Pasărea măiastră


Materiale necesare: passe-partout color, fire textile multicolore, foarfece, adeviz (aracet scolar sau lipici).
Cum am procedat? Copiii Scolii Gimnaziale Scorțaru Nou au desenat in creion pe passe-partout conturul unei păsări (inspirați de povestea Pasărea Măiastră lecturată in timpul atelierului).  
Utilizând tehnica de lucru colaj au lipit fire textile divers colorate in conturul creionat astfel incat au inchipuit, fiecare, o pasăre maiastră. 
Copiii s-au bucurat de momentul lecturării de povesti populare românesti din cărțile imprumutate de la Secția de imprumut de carte pentru copii – Ludotecă a  Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila.
Atelierul de lectură si creație face parte din seria de ateliere a Proiectului educational „Carte românească pentru copii” sub deviza „Citeste si creează!” desfăsurat in perioada 1 octombrie – 15 decembrie 2013.
 Multumim doamnelor educatoare a Grădiniței cu program Normal Scorțaru Nou, Județul Brăila, D-nei Educ. a Grupei mixte – D-na Neagu Georgiana Irina, D-nei Inv. Maria Izabela Teodorescu, D-nei Dir. Prof. Simona Băjenică, D-nei bibliotecar a Bibliotecii Comunale Scorțaru Nou – D-na Camelia Chivereanu si, de asemenea, intregului colectiv al Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila, in special D-nei bibliotecar Mihaela Stanciu si D-nei bibliotecar Carmen Răileanu pentru sustinere, implicare, increderea acordată in realizarea acestui proiect pentru incurajarea lecturii si dezvoltarea creativitatii copiilor brăileni.
   Atelierul „Pasărea Măiastră” a imbinat lectura de povesti si crearea de lucrari cu materiale textile (tehnica de lucru – colaj) si se alătură seriei de ateliere de lectură si creație a Proiectului educațional „Carte românească pentru copii” desfasurat – in perioada 1 octombrie – 15 decembrie 2013 – sub deviza „Citeste si creează!”
Cu deosebita stimă si apreciere,
Maria

Reclame