Clubul Spiridusilor Creativi "Tradiții si obiceiuri românesti de iarnă" la Cărăbus – Atelier de creație si ludoteca Brăila


 

 
                                                        Stimați părinți si dragi copii,
În această  vacanță de iarnă, Cărăbus – Atelier de Creație si Ludoteca Brăila vă invită sa luați parte la cursurile Clubului Spiridusilor Creativi sub deviza “Sărbătorim iarna cu tradiții si obiceiuri românesti!”.
1. DESPRE Clubul Spiridusilor Creativi:
In cadrul Clubului Spiridusilor Creativi veti descoperi cunostințe despre tradițiile si obiceiurile românesti prezente in Sărbătorile de iarnă aplicate intr-un mod inedit, creativ: vom realiza decorațiuni si daruri de Crăciun pentru cei dragi (globuri pentru pomul de Crăciun, ingerasi, lumânări si alte accesorii  decorative de iarnă), vom impodobi bradul, vom asculta si cânta colinde românesti, ne vom juca si ne vom distra deopotrivă. Vom avea alături de noi, ca voluntar al atelierului, pe Dna. prof. Adriana Mihăilă care îi va îndemna, în joacă, pe cei mici să descopere frumusețea geometriei unui fulg de zăpadă și, în sensul cel mai larg, să observe lumea înconjurătoare prin prisma formelor geometrice și a numerelor.
2. SCOPUL PROIECTULUI: Este ocazia perfectă pentru copilul dvs. de a se juca si invăța tehnici  creative noi, trucuri distractive de pictura, desen si crafting pe parcursul zilelor de vacanță din această iarnă.
3. OBIECTIVE:
–  Valorificarea potențialului creativ si educarea prescolarilor si elevilor pentru ințelegerea, aprecierea si promovarea artelor de orice fel, educarea gustului estetic.
– Imbunătățirea capacității de comunicare si socializare.
– Oferirea de soluții alternative si participative pentru organizarea si gestionarea timpului liber (cunoasterea mediului inconjurător, jocuri de diferite tipuri si diferite culturi, cultivarea valorilor pozitive).
4. GRUP ȚINTĂ: toți prescolarii si scolarii care doresc să isi petreacă zilele de vacanța in mod creativ si care vor sa isi demostreze aptitudinile si pasiunea pentru pictura, desen si crafting.
5. ACTIVITĂȚI: Pictura pe materiale neconvenționale, desen, crafting, lucru manual, activități creative cu materiale reciclabile, activități recreative, expoziție de felicitari, colaje, lucrări plastice, etc. pe tema “Traditii si obiceiuri românesti de iarnă”.
6. PERIOADA DE DESFASURARE:
21 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014.
7. PROGRAMUL DE DESFĂSURARE:
Luni – Duminica.
Orarul activitătilor:
10.00 – 11.00 Primirea copiilor, activități recreative si distractive in Ludotecă;
11.00 – 12.00 Atelierul Spiridusilor – Realizăm lucrări artistico-plastice pe tema “Tradiții si obiceiuri românesti de iarnă”;
12.00 – 12.30 Activitati educativ-recreative (lucru individiual) – Aplicam intr-un mod creativ cunostintele din fisa de lucru a unui domeniu de studiu  pe teme ca: Iarna, Craciunul, Steaua, Plugusorul, Sorcova etc., descoperim colinde, povesti si poezii despre iarna si sărbătorile acesteia.
12.30 – 13.00 Preluarea copiilor, jocuri si alte activități recreative in Ludoteca.
8. TARIFE: 35 lei/zi – se asigura toate materialele auxiliare necesare pentru desfasurarea atelierelor, iar lucrările realizate rămân participanților.
9. Inscrierile se vor face in limita locurilor disponibile: 15 locuri.
10. Inscrierile si rezervarile se fac la sediul Atelierului de Creatie si Ludoteca “Cărăbus:
 P-ța Dorobanților Nr.7, Bl. A7, parter (vis-a-vis de Catedrală), Brăila sau direct prin tel.: 0751.535.596 
Pentru informații suplimentare va rugam sa ne contactati la: tel. 0751.535.596, e-mail: ateliercarabus@gmail.com.
Activitățile din Atelierul Spiridusilor Creativi:
21 decembrie: Globul faptei bune – Confectionam globuri pentru pomul de Craciun utilizand diferite tehnici creative (pictura, desen, colaj, etc.); Fiecare glob realizat va avea o poveste; spiridurii vor propune o fapta bună pe care o vor implini până in Ajunul Crăciunului;
22 decembrie: “Dar din dar se face rai” – Confecționăm daruri si felicitări cu ingerasi, clopoței si oameni de zăpadă  pentru cei dragi – tehnica de lucru quilling;
23 decembrie: “O, ce veste minunată!” – Confectionam din hartie si carton Scena Nasterii Domnului – tehnica de lucru mixta; In timp ce vom crea, vom invata si despre darurile celor trei Magi, vom asculta colinde si vom asculta povesti despre Nasterea Domnului.
24 Decembrie: “Bună Dimineața la Mos Ajun!” – realizam braduti handmade si impodobim impreuna bradul de Crăciun cu decoratiuni si accesorii handmade realizate in Atelierul Spiridusilor;
25 Decembrie: Crăciunul copiilor – “LERUI LER” Petrecerea de Crăciun din Ludotecă.
26 Decembrie: Atelier de poveste – spiridusii vor asculta povestea “Răzbunarea jucăriilor” a autoarei noastre preferate de cărti pentru copii Claudia Groza. In cartea “Povesti cu pilde pentru copiii isteți” a prietenei atelierului nostru de poveste., copiii vor gasi si alte povesti cu pilde, pe care le vom imbina cu jocuri si alte activitati recreative din Ludotecă.
27 decembrie: “Steaua sus rasare” Spiridusii vor deveni harnici brutari si vor participa la un  Atelier de modelat steluțe din aluat.
28 decembrie: „Omul vesel de zăpadă” – decoratiune din materiale reciclabile, tehnica de lucru mixta: desen si colaj.
29 decembrie: „Alaiul Zanei Iarna” – atelier de decoratiuni, tehnica de lucru crafting. Vom crea, intr-un mod distractiv: oameni de zapada, reni, fulgi de nea si saniuțe.
30 decembrie:Plugusorul” – Vizonare de film despre tradiția si obiceiul plugusorului;
31 decembrie:  Revelionul Copiilor “FLORILE DALBE” – Minipetrecere de intampinare a Anului Nou.
1 ianuarie: „Sorcova, obicei străbun”  – confecție din crenguțe si hârtie creponată;
2 ianuarie: Atelier gastronomic – bucătărim bomboane Raffaello de casă;
3 ianuarie: „Viața la Polul Nord” – Realizam crafturi amuzante si Invatam despre vietuitoatele care traiesc la Polul Nord: ursul, vulpea si lupul polar, foca, pescarusul arctic, orca, pinguinul, etc.
4 ianuarie: Mic laborator experimental  Despre Celsius si alte lucruri interesante despre gheață.
5 ianuarie:  Atelier de Colaj – “Cum am sărbătorit iarna cu tradiții si obiceiuri românesti”.
                                                                                               Vă asteptăm cu drag!

                                                                                    Coordonator atelier, Maria Valentina Blănaru

Reclame

Un gând despre „Clubul Spiridusilor Creativi "Tradiții si obiceiuri românesti de iarnă" la Cărăbus – Atelier de creație si ludoteca Brăila

Comentariile sunt închise