Un atelier de poveste si de decorare a măstilor din povesti   Materialele necesare: carton duplex, creion, foarfece, acuarele si pensoane, glitter, adeziv (aracet scolar sau lipici), betisoare de lemn (pentru suportul mastilor).
    Cum procedam: Desenam in creion conturul unei masti pe cartonul duplex si decupam dupa contur. Pictam in acuarela mastile (pe partea alba a cartonului duplex, presaram glitter argintiu sau auriu si accesorizam in carioca sau pictam pe masca diferite motive decorative. 
   Elevii Clasei I A a Scolii Gimnaziale „Sfântul Andrei”  au imaginat, desenat si decorat masti inspirandu-se din tot ceea ce ii inconjoara zi de zi – de la flori, fluturi, dragoni ori alte vietăți imaginare… pana la personajele din povestile preferate cu Feți Frumosi, Zmei si Ilene Cosânzene!
    Multumim D-nei Prof. inv. primar Cosmina Croitoru, de asemenea, intregului colectiv al Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila, in special D-nei bibliotecar Mihaela Stanciu si D-nei bibliotecar Carmen Răileanu pentru sustinere, implicare, increderea acordată in realizarea acestui proiect pentru incurajarea lecturii si dezvoltarea creativitatii  copiilor brăileni. Va indemnam sa cititi povesti românesti si sa fiti creativi!
   Acest atelier de confectie de masti decorative se alătură seriei de ateliere de lectură si creație a Proiectului educațional „Carte românească pentru copii” desfasurat – in perioada 1 octombrie – 15 decembrie 2013 – sub deviza „Citeste si creează!”.
Cu drag, Maria
Anunțuri