Măsti si povesti românesti pentru copiii brăileni       Materialele necesare: carton duplex, creion, foarfece, acuarele si pensoane, glitter, adeziv (aracet scolar sau lipici), betisoare de lemn (pentru suportul mastilor).
     Cum procedam: Desenam in creion conturul unei masti pe cartonul duplex si decupam dupa contur. Pictam in acuarela mastile (pe partea alba a cartonului duplex, presaram glitter argintiu sau auriu si accesorizam in carioca sau pictam pe masca diferite motive decorative. Elevii Clasei a-IV-a B a Scolii Gimnaziale „Sfântul Andrei” – coordonati de D-na Prof. Inv. primar Ioana Radu –  au imaginat, desenat si decorat masti inspirandu-se din tot ceea ce ii inconjoara zi de zi – de la flori, fluturi… pana la personajele din povestile preferate!
   Multumim doamnei invățătoare a Clasei a-IV-a B D-na Radu Ioana si, de asemenea, intregului colectiv al Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila, in special D-nei bibliotecar Mihaela Stanciu si D-nei bibliotecar Carmen Răileanu pentru sustinere, implicare, increderea acordată in realizarea acestui proiect pentru incurajarea lecturii si dezvoltarea creativitatii  copiilor brăileni. Va indemnam, astfel,  sa cititi povesti românesti si sa fiti creativi!
    Acest atelier de confectie de masti decorative se alătură seriei de ateliere de lectură si creație a Proiectului educațional „Carte românească pentru copii” desfasurat – in perioada 1 octombrie – 15 decembrie 2013 – sub deviza „Citeste si creează!”.
Spor la citit povesti si creat masti vesele!
Cu drag, Maria
Reclame