Lămpase – pictură pe sticlăMateriale necesare: borcane din sticlă, sfoară de cânepă, scoici, acrilice, sabloane cu fluturi si flori, rămurele decorative/crengute cu frunze verzi, panglică decorativă arămie si verde, lumânări pastile, pistol de lipit cu silicon sau aracet, mărgele argintii sau aurii.
Cum am procedat: Am legat de gura borcanului, cu ajutorul sforii de cânepă crenguțele cu frunze verzi si am lipit câte o fundă din panglica colorata si o mărgea. Am confecționat torți din sfoara si an intărit pe alocuri cu pistolul de lipit cu silicon.
Copiii au pictat cu ajutorul sabloanelor, dar si cu degetele (tehnica de lucru dactilopictura) fluturi si flori in culori acrilice.
Prin pictarea in acrilice si decorarea cu sfoara de cânepă, panglici si ramurele inverzite, borcanele s-au transformat in adevărate lămpase pentru sărbătoarea piticilor Gradiniței Scolii Gimnaziale „Al. I. Cuza”. Multumim doamnelor educatoare a Grupei combinate „A” care ne-au fost alături: D-na Prof. Inv. Prescolar Rodica Bocăniciu si D-na Prof. Inv. Prescolar Cătălina Dudulea pentru ca ne-au fost alaturi, pentru implicarea in acest proiect cu atat de multa deschidere si bucurie pentru in tot ceea reprezinta educatia si creativitatea copiilor!

Multumim, de asemenea, intregului colectiv al Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila, in special D-nei bibliotecar Mihaela Stanciu si D-nei bibliotecar Carmen Răileanu pentru sustinere, implicare, increderea acordată in realizarea acestui proiect pentru incurajarea lecturii si dezvoltarea creativitatii  copiilor brăileni. Atelierul „Lămpase pentru piticii pădurilor”  se alătură seriei de ateliere de lectură si creație a Proiectului educațional „Carte românească pentru copii” desfasurat – in perioada 1 octombrie – 15 decembrie 2013 – sub deviza „Citeste si creează!”

Spor la creat si lecturat!
Cu drag,
Maria
Reclame