Atelier cu povesti si felicitări – Impodobim bradul de Crăciun     Materiale necesare: carton si hârtie color, perforatoare deco – frunză, fluture si floare, adeviz (aracet scolar sau lipici), foarfece decorativ, fâsii de hartie quilling color.
     Cum am procedat? Elevii Clasei a IV-a B a Scolii Gimnaziale „Vlaicu Vodă” au realizat felicitari cu tema „Impodobim bradul de Crăciun!”, utilizand tehnici simple de lucru: perforare si lipire. 
    Provocarea acestui atelier a constat in a confectiona o felicitare cu un brad decorativ utilizand elemente specifice anotimpului toamna: frunze, flori si fluturi. Utilizand frunze, flori si ghivece realizate din hârtie si carton color cu ajutorul perforatoarelor deco si a foarfecelor decorative, copiii au reusit cu succes sa creeze braduți frumos decorați cu ghirlande si globuri inchipuite din flori si fluturi. Din fâsiile de hartie quilling, elevii au realizat funde cu care au accesorizat felicitările ce vestesc sosirea iernii.

      In timpul atelierului de confectionare a felicitarilor, copiii au ascultat Povestea Crăciunului lecturată din primul volum de povesti scrise de Regina Maria, carte imprumutată de la Secția Ludotecă a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila.
   Atelierul de lectură si creație face parte din seria de ateliere a Proiectului educational „Carte românească pentru copii” sub deviza „Citeste si creează!” desfăsurat in perioada 1 octombrie – 15 decembrie 2013.
   Multumim D-nei Prof. Inv. primar Cristina Păsceanu si, de asemenea, intregului colectiv al Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila, in special D-nei bibliotecar Mihaela Stanciu si D-nei bibliotecar Carmen Răileanu pentru sustinere, implicare, increderea acordată in realizarea acestui proiect pentru incurajarea lecturii si dezvoltarea creativitatii  copiilor brăileni.

Va indemnam sa cititi povesti românesti si sa fiti creativi!
Maria
Reclame