1 an!


Vă rog să nu considerați aceast articol ca o lipsă a smereniei, 
ci doar o bucurie impărtăsită cu cei dragi! 
Mulțumesc tuturor celor care au crezut si cred in mine, 
prietenei mele de suflet Mirela Bajayo, 
dar mai ales micului meu Matei care m-a ispirat 
si mă indeamnă la joacă, zi de zi! 🙂

  De obicei timidă, imi este greu să ma bucur altfel decât in taină, doar cu cei dragi: micul Matei, prietenele, copiii si părinții care mi-au fost alături in acest prim an al Cărăbusului.
Mulțumesc! Vă mulțumesc pentru toate gesturile de incredere, prietenie si susținere pe care mi le-ați oferit până acum! 
   „Cărăbusul” este un vis implinit, un nou inceput, un nou drum si poate răspunsul tututor dorurilor de până acum: dorul de joacă nesfârsită cu micul Matei, dorul de a crea, de joacă cu culori, hârtie, cretă, pensoane, creioane, dorul de jocurile copilăriei, de râsetele, cântecele si veselia nesfârsită a celor mici. 
     Ce mă indeamnă să vă destăinui acum această aniversare? Bucuria celor mici si aprecierile părinților. Si mă gândesc că poate, uneori, o retrospectivă personală imi oferă curajul de a porni la drum cu alte proiecte si idei pe care imi doresc sa le fac sa crească, să se concretizeze si să aducă bucurie si inspiratie in anul ce va urma. 
   Cum sunt eu după 1 an de atelier de creatie si ludotecă? Mai increzătoare, insă cea mai frumoasă confirmare a bucuriei cu care am parcurs acest an este aprecierea părinților care mi-au impărtăsit aceasta: Omul sfințeste locul!; asa am inteles ca Atelierul de Creatie si Ludoteca „Cărăbus” nu este doar un loc din Brăila, ci un loc din inima mea si ca acest lucru il face unic oriude as fi! 🙂
     Asadar, cum a fost primul an de Cărăbus? Iată, in imagini, joaca noastră din care am invățat să fim mai buni, mai veseli, mai creativi! 😀
  • Concurs de creație artistico-plastică „Toamna, rodnic anotimp”: 200 de concurenti, 40 de cadre didactice coordonatori-participanti si 40 de mici premianți zâmbăreți.
  • Trei zile de atelierde de creatie la Târgul de carte urbană BookLand 2012.
  • Workshop reCreativ „Mărțisor” la Scoala Fănus Neagu Brăila.
  • „In curtea Bunicilor” – emisiune pentru copii la TRV 2 – in care Jucăriile handmade „Cărăbus” si craftul „Caracatite amuzante”, prezentate in două episoade ale emisiunii, au adus bucurie copiilor participanți.
  • Un an de colaborare cu Revista educativă pentru copii Meki si două pagini acordate, lună de lună, creațiilor propuse si realizate in atelierul Cărăbus. Multumesc Meki pentru aceasta frumoasa colaborare!   
  • Lectura publica cu Claudia Groza – autor de carte pentru copii. „Tobias, elefănțelul colorat” – un minunat Atelier de Poveste. Multumesc, draga mea prietenă! 🙂
  • Voluntar la Clubul de vacanță „Bibliodetectivii in cautarea comorii dragonului” organizat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila; un proiect care a facut ca aceasta vară sa fie de neuitat!
  • Scoala de vară „Cărăbus”- un proiect in colaborare cu Liceul de Arte „Haricleea Darclee”in cadrul căruia am desfăsurat următoarele activitati, cu minunații mei colaboratori:

– Workshop „Anotimpuri” – pictură pe discuri de vinil”,  coord. activități prof. Elisabeta Volcu.
– Workshop „Igiena si sanatatea dentiției copiilor” cu dr. stomatolog Stefan Chiscop.
– Atelier de Crafting „Documente vechi” – coord. activități Viorel Stoian, muzeograf al Sectiei de Istorie la Muzeul Brăilei.
– Workshop „Matematica distractivă pentru cei mici” – coord. prof. Adriana Mihăilă.
Premiile Scolii de Vară au fost oferite de Cărăbus – Atelier de Creatie si Ludotecă si au constat in reviste educative pentru copii Meki. Multumesc, Meki!
  • 340 de articole postate pe  blog, sute de creatii handmade realizate in atelier, zi de zi, si tot atâtea jocuri si zâmbete copilăroase. 
  • Un alt pas important care s-a concretizat in acest an este reprezentat de trecerea de la blog la site, un alt vis implinit! Multumesc, Euroservicii!!

Va imbratisez cu drag, 
Maria

Reclame