Scoala de vara – joc de strategie: Tic, Tac, Toe


Despre joc: Jocul Tic Tac Toe – cunoscut si sub numele Jocul X si 0 – este un joc clasic, din categoria jocuri de gandire, logica si strategie.


Jocul Tic Tac Toe prezentat aici este un joc adaptat – un joc cu jetoane desenate de copiii Scolii de vară Cărăbus. Copiii au fost inspirati sa aleaga si sa deseneze jetoane/pioni cu simboluri/imagini/personaje preferate. Astfel, copiii si-au creat propriile jocuri Tic Tac Toe cu: săbii si steagurile piratilor, masini, soare si stele, inimi, fluturi, flori, vietuitoare marine si chiar extraterestrii. 
Tic Tac Toe este un joc pentru doi jucatori.
Cum se joaca: Jucatorii marcheaza, pe rand, cate o casuta dintr-un tabel cu 3 linii si 3 coloane. Jucatorul care reuseste primul sa marcheze 3 casute adiacente pe verticala, orizontala sau diagonala castiga jocul.

Cum confectionam un joc Tic Tac Toe:

Materiale necesare: carton color format A4, foarfece, rigla, creion, carioca, adeziv (aracet scolar sau lipici), fluturi si flori obtinute prin perforare cu perforatoarele deco.
Cum procedam: din cartonul color format A4 decupam un patrat mare. Impartim patratul in 3 – pe lungime si pe latime – si trasam in creion formand linii si coloane. Vom obine astfel un careu cu 9 casute. Aceasta va fi careul de joc.
Decoram careul de joc cu fluri si flori prin lipirea cu aracet sclar sau lipici urmand liniile trasate in creion sau conturul careului de joc.
Pionii de joc ii vom confectiona astfel: desenam si coloram simbolurile preferate pe mici patrate decupate din cartonul color ramas dupa confectionarea careului de joc: avioane, masini, motociclete, trenuri, vapoare, etc. 
Vom alege sa desenam si decupam cate 3 pioni pentru fiecare jucator. Asadar vom confectiona in total 6 pioni (de ex. 3 flori si 3 fluturi). Puteti, de asemenea, sa utilizati in joc imagini inspirate sau decupate din Revista Meki. 
Daca aveti deja un coechipier pentru joc, atunci fiecare copil jucator va desena simbolul favorit, iar pentru copiii mai micuti va recomand sa decupati dvs. (parinti, bunici, frati mai mari) imaginile dintr-o revista educative pentru copii, asa cum este Revista Educativa pentru Copii Meki (www.meki.ro)

                                                                                                                       Spor la creat! Spor la joaca!

Maria
Reclame