Scoala de vara – Puzzle pictat


Materiale necesare: acuarele, pensoane, creion, rigla si foarfece

Cum am procedat? Copiii de la Scoala de Vară “Cărăbus” au pictat, la alegere, pe câte o plansă de desen format A3 un tablou inchipuit de ei, cu tema la alegere. Fiecare copil si-a folosit imaginatia, creativitatea si preferinta pentru anumite culori pentru a crea o poveste.

Plansele pictate au “povestit” despre: peripetiile unui rechin in ocean si despre un vulcan (Alex), despre delfini (Delia), calatoriile cu barca si despre plaja insorita (Maisa si Eva), despre cosmos (Teodora), despre pasiunea de a rezolva labirinturi (Răzvan), despre parcuri inflorite (Ioana, Cezara si Arina), despre aventurile de Haloween (Ingrid, Alex si Dennis).


Transformarea povestii pictate intr-un joc puzzle propriu-zis presupune desenarea pe spatele plansei pictate a fomelor de puzzle si decuparea dupa contur. Fiecare copil a impartit colajul (cu un pic de ajutor) in 6 elemente. Pentru portiunile de intrepatrundere a puzzle-ului am utilizati un capac mic din plastic. Copiii au decupat cu grija fiecare element al jocului puzzle.
Pont pentru a rezolva mai rapid un puzzle: Cautati mai intai cele 4 piesele corespunzatoare colturilor jocului puzzle, apoi marginile superioare si inferioare, iar la final piesele laterale. 
Cum ne-am jucat? Am amestecat piesele si apoi am incercat sa reconstruim imaginea descoperind povestea pictata. Jocul poate continua jucând puzzle-lul cu un prieten si incercand ca fiecare sa aduca cat mai multe detalii pe firul povestii. Copiii isi vor stimula imaginatia creeând firul povestii, ba chiar vor dezvolta povestea dincolo de imaginea pictata, dovedind creativitate si inspiratie! 

Spor la inchipuit puzzle cu poveste!
Cu drag, Maria

Reclame