Casuța cu surprize – matematica distractiv-creativa la Scoala de varaMateriale necesare: paspartu color, adeziv (aracet scolar), paspartu color (puteti utiliza si carton alb sau color), forme geometrice (de diferite dimenisuni) predecupate din materiale textile imprimate. Formele geometrice utilizate au fost urmatoarele: patrat, cerc, oval, dreptunghi, triunghi etc.


Cum am procedat? Copiii au lipit pe paspartu-urile color formele geometrice realizate din materiale textile pentru a alcatui, prin lipirea cu aracet scolar, casute, gradina cu pomi, si cerul cu nori si soare. Astfel, prin alaturarea unui patrat mare cu un triunghi, copiii au construit o casa, prin alaturarea unui dreptunghi cu un oval au compus un copac, etc.Fiecare copil a ales materialele si numarul acestora in confectionarea colajului, dar si detaliile dorite pentru a construi ansamblul Casuței cu surprise.


Dupa finalizarea colajelor, copiii au rezolvat si o fisă de lucru din domeniul Matematică cuprins in Caietul cu activitati – “Ne pregătim pentru scoala!” – un proiect Meki (www.Meki.ro) ce vine in intampinarea nevoii de cunoastere a prescolarilor si scolarilor, dar si in sprijinul parintilor si educatorilor care doresc ca cei mici sa descopere, sa acumuleze sau sa recapituleze notiuni din 9 domenii de studiu: limba româna, matematica, cunoastere, muzica, etc. 
Copiii Scolii de Vară “Cărăbus” au descoperit, inca o data, ca au aplicat notiuni de matematica intr-o creatie artistico-plastica utilizand tehnica de lucru colaj. Joaca cu formele geometrice din materialele textile imprimate, florale, frumos colorate a facut ca matematica sa se dovedeasca destractiva, iar lucru lcreativ a o Casuta cu Surprize sa devina o stiinta! 
Sperand ca v-am inspirat in joaca cu formelor, va provoc creativ in a alcatui cat mai multe colaje (din materiale textile sau chiar carton si hartie color) frumoase, vesele si surprinzatoare!
Spor la creat!
Maria

Anunțuri