Carnavalul verii la Biblioteca judeteana "Panait Istrati" BrailaAtelier de decorațiuni

Titlul: Carnavalul Verii la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” BrăilaAstăzi, Clubul de Vacanță a răsunat de râsete, muzică si voie bună! Copiii au realizat măsti vesele, le-au pictat, le-au decorat, iar apoi au dansat purtând fiecare câte un zâmbet ghidus ascuns după strălucitoarele lor creații decorative! 
Ce materialele au fost necesare pentru realizarea mastilor vesele? Cartoane color, creioane, foarfeci, tempera, glitter rosu si arămiu, adeziv (aracet scolar sau lipici), paie colorate de cocktail (pentru realizarea suporturilor) si abtibilduri stralucitoare. 
Cum am procedat? Copiii au desenat in creion conturul măstilor utilizand sabloanele Atelierului Cărăbus (pentru cei mai mici, iar copiii mai mărisori au fost incurajati să isi creeze propriile modele pornind de la un sablon simplu), iar apoi au decupat după contur. 
Pentru că ne-am dorit ca măstile Carnavalului Verii să fie realizate intr-o tehnică distractivă pentru cei mici, am propus dactilopictura ca tehnica creativă de lucru. Zis si făcut! Cei mici au pictat cu degețelele; au realizat amestecuri de culori, au punctat in culorile curcubeului suprafata de lucru, au realizat pete amuzante de culoare, au intins  culorile in fel de fel de modele inchipuite de ei si s-au distrat! După uscarea culorilor, copiii au decorat măstile cu abțibilduri autoadezive strălucitoare: stele, flori, fluturi etc. 
Pentru ca măscuțele să capete aerul festiv, strălucirea si misterul atmosferei de carnaval, copiii au decorat  mastile abia pictate cu glitter rosu si arămiu (cu un pic de ajutor). Astfel, măstile au fost primit un plus de magie, datorită “efectelor” dorite si imaginate de micuții creatori: conturul ochilor, coronite, gene, ba chiar mustața unui pirat inchipuit a prins strălucire sub magia glitterului colorat. 

După finalizarea măstilor, copiii au mers in zona Ludotecii destinatăactivităților ludice unde au dansat, s-au jucat si au oferit prin bucuria, veselia si energia lor debordantă o atmosferă de basmCarnavalului Verii. Sperând ca v-am inspirat la a crea, a vă juca, a dansa si a vă bucura de zilele de vară, vă reamintim că la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, vă mai puteti bucura de proiectele Atelierului Cărăbus desfăsurate in cadrul Clubului de Vacanță până la 15 august!Vă asteptăm cu drag sa va petreceți zilele de vacanță alături de Atelierul Cărăbus in fiecare zi de luni, in intervalul orar 11.00 –13.00 in cadrul Clubului de Vacanță!

Anunțuri