Vara – lucrare colectiva la Scoala de varaTitlul lucrarii: Vara – lucrare colectivă 
Materiale necesare: plansa de desen dimensiuni 100/70 cm, guase, pensoane, pahare cu apă, sortulete textile pentru copii.
Cum am procedat: mai intai am desenat in creion un copac, inconjurat de flori si o “pasare maiastră” (cum au denumit-o cei mici). Mai apoi copiii au pictat in guase parti ale tabloului la alegere; fiecare copil a pictat portiunea din tabou aleasa, in culorile preferate. Astfel lucrarea noastra colectiva contine toate culorile si elementele prefearate ale celor mici: cerul, norii, ramurile si trunchiul copacului, florile, pasarea.


Copiii au fost bucurosi sa descopere lucrul cu guasele si au fost incantați de luminozitatea culorilor, de felul in care se poate reveni cu tonuri deschise peste tonuri inchise, dar mai ales de opacitatea si densitatea culorii rămase după uscarea plansei de lucru.Guasa este o tehnică de pictură care foloseste ca diluant apa si isi păstrează intensitatea culorilor la uscare, iar acestea o face sa fie placută si accesibilă copiilor. In plus, timpul de uscare rapid o face foarte utilă in realizarea lucrărilor mari, colective.
Dupa uscarea guaselor, fiecare copil a revenit pentru a decora ramurile copacului cu manutele pictate. Pictarea cu manutele este foarte amuzanta pentru copii, unii dintre ei revenind cu alte culori pentru a se bucura de placearea dactilopicturii. Astfel, lucrarea noastra colectiva a devenit nu doar un proiect frumos colorat ce presupunea lucrul in echipa, ci si un motiv de distractie, vselie si voie buna! 
Sperand ca v-am inspirat, va incurajam sa incercati si acasa, cu prietenii ori familie – e un proiect care starneste cheful de joaca si veselia cu ajutorul culorilor! 
Spor la pictat!
Cu drag, Maria

Reclame