Castele din materiale reciclabile – Scoala de varaTitlul: Castele din timpuri demult apuse
Titlul acestui proiect nu este unul intamplator, este titlul ales de Denis pentru Atelierul de Crafting la care am realizat impreuna castele din tuburi de h.i. si tuburi de la prosoapele de hartie.

In incercarea noastra de a recicla materiale si a realiza un proiect pentru tema zilei – “Timpul”, copiii de la Scoala de Vară “Cărăbus” au mai avut nevoie si de materialele urmatoare: guase si pensoane, hartie glace, hartie creponata, aracet, foarfece si carioca.


Cum am procedat? Mai intai am taiat cu ajutorul foarfecelui tuburi de carton de diferite inaltimi. Fiecare copil a ales cate tuburi de carton va picta pentru a inchipui turnurile castelului. Copiii ai pictat fiecare tub dupa preferinte, iar apoi le-au lasat la uscat. Intre timp fiecare dintre copii si-au confectionat, din hartie glace color, acoperisuri pentru turnurile castelului. In etapa urmatoare, copiii au decorat castelele cu flori si fluturi obtinuti prin perforarea cu perforatoarele deco. Pentru confectionarea castelelor, copiii au lipit acoperisuri din hartie glace pentru fiecare turn si au lipit turnurile decorate intre ele (fiecare in functie de numarul ales in prealabil). Pentru decorarea castelului astfel obtinut, copiii au adaugat fâsii de hartie creponata (unii dintre copii au franjurat hartia pentru a inchipui iarba). 
Copiii au incheiat atelierul de crafting cu tema “Timpul” cu povestiri si descrieri ale castelelor cunoscute de ei – fie ca era vorba despre castele cu printi si printese din povesti ori castele din tari indepartate! Concluzia, insa, a fost una singura: castelele sunt constructii din timpuri demult apuse!
Va dorim spor la creat!
Cu drag, 
Maria

Anunțuri