Atelier de orientare – hărți, busole si pirațiCe am invățat la Atelierul de Orientare? Că busola si hărțile sunt instrumente de orientare. Ne-am insusit noțiuni noi ca: Răsărit, Apus, Miază-zi si Miază-noapte. Că busola arată intotdeauna Nordul. Am mai invatat despre Steaua Polară, dar si despre alte mistere ale orientării pe mare si pe uscat. 
Ce ne-am dori sa descopere părinții din Atelierul de Orientare? Că educația timpurie a copilului nu presupune doar sa cunoască, să stie, să inteleagă, ci presupune si să aplice – fie ca este vorba despre joc sau lucru manual, copilul are nevoie sa exerseze, să se joace intr-un mod in care să descopere, să ințeleagă, să memoreze, si să aplice informatia obținută. Si nu oricum; in joaca! 
Si pentru că joaca la Scoala de Vară este intotdeauna plină de culoare, copiii au realizat o lucrare colectivă – pictură in acuarelă – inchipuind corăbiile piraților pe mare. Fiecare copilas a adus lucrării in acularelă un pic din bucuria si energia sa prin culorile utilizate, dar mai ales au inchipuit povesti minunate cu pirați si sirene fermecate.

Maria

Anunțuri