Jocul uneste punctele adaptat – Atelier de Bricolaj la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" BrailaAtelierul de Bricolaj sustinut astazi de Atelierul de Creatie si ludoteca “Cărăbus” la Biblioteca Judeteană “Panait Istrati” Brăila a avut ca tema adaptarea jocului “Uneste puctele!” pentru a realiza un tablou vesel, de vară, pe placul copiilor prin coaserea hartiei cu ace de pin. 
Titlul lucrarii: Cusături cu ace de pin
Tehnica de lucru mixta: desen in creioane colorate, bricolaj – coasere cu ace de pic si tehnica mozaicului pentru realizarea ramei tabloului.

Descriere: realizarea unui tablou daptând jocul “Uneste punctele!”, cusături cu ace de pin si realizarea unei rame utilizând mici piese de mozaic din carton color.
Materiale necesare: plansa cu jocul “Uneste punctele!” (format A5), creioane colorate, lipici (aracet scolar), ace de pin si foaie de hartie alba (format A5).
Cum am procedat? Mai intai am unit, cu ajutorul creionului, punctele de pe plansa de joc „Uneste punctele!” pentru ca fiecare copil prezent la Atelierul de Bricolaj al Clubului de Vacanță să descopere si sa ințeleagă imaginea ce urma a fi cusută (Albinuța). Fiecare copilas a colorat plansa de joc in culorile preferate sau dupa inspirația de moment. După colorare si desenarea decorativă a plansei (fiecare copilas a decorat plansa cu flori, frunze, nori si soare, buburuze si ciuperuțe) asezăm plansa pe un suport moale (blat din spumă, carton mai gros sau chiar pe un blat improvizat din plastilină). Cu ajutorul capătului ascuțit al unui pix sau creion perforam punctele numerotate pe plansa. Prin găurile realizate prin perforare vom petrece acele de pin pentru a coase plansa din hartie.
Copiii au cusut conturul desenului unind găurile in ordinea numerotării punctelor de pe plansa de joc, două cate două, folosindu-se de acele de pin.
Coaserea cu ace de pin este o activitate distractivă, frumoasă ce necesită un pic de efort, dar si atentie si concentrare, dezvoltând indemânarea si antrenănd coordonarea mâna-ochi. 
Tehnica de lucru se numeste bricolaj (lucrul manual cu elemente din natură). 
După ce conturul desenului din plansa de joc a fost cusut in intregime cu ace de pin, am lipit (cu aracet scolar) pe spatele lucrării o foaie de hartie albă. Astfel, cusăturile cu capetele acelor de pin de pe spatele plansei au fost bine prinse, iar lucrarea a căpătat rezistență.
Pentru realizarea ramei tabloului copiii au utilizat piese (pătrate sau dreptunghiuri mici) din carton color pe care le-au asezat, una cate una, pe marginile tabloului ca intr-un mozaic, fiecare copil ordonând după preferinte, dupa culoare sau după un tipar de ei inchipuit.
Odata finalizate lucrarile, tablourile a fost gata pentru a fi admirate! Sperand ca v-am inspirat va indemnăm să incercati sa creati si alte tablouri alegând din varietatea de planse cu jocuri „Uneste punctele!” disponibile in cărtile cu activităti si jocuri pentru copii. 
Spor la creat tablouri adaptând jocurile „Uneste punctele!” prin coaserea cu ace de pin! Vă dorim sa fiti inspirați si creativi alaturi de copiii din Atelierul de Bricolaj al Clubului de Vacanță organizat de Biblioteca Județeana “Panait Instrati” Braila!

 Cu drag, Atelier Cărăbus.


Anunțuri