Workshop "Sanatatea si igiena dentitiei copiilor"



O nouă zi, o noua activitate educativ-recreativa pentru copiii Scolii de vară Atelier Cărăbus” – un Workshop cu tema „Sănătatea si Igiena dentiției copiilor”! 
Astăzi, Cărăbus a avut un invitat special pe care micuții l-au asteptat si primit cu nerăbdare si entuziasm. Invitatul nostru – Dl. Dr. Chiscop Stefan – a fost incantat sa cunoasca, cu rabdare si multe zambete, fiecare copilas in parte, iar mai apoi sa le prezinte copiilor cateva dintre instrumentele medicale prezente in cabinetul stomatologic. 
Teama de destist la copii este doar teama de necunoscut, insa odata familiarizati cu mediul, cu doctorul dentist si instrumentele medicale, copiii devin mult mai receptivi, relaxati si – cel mai important – inteleg necesitatea igienei orale si accepta periajul periodic, ritmat, zi de zi al dintilor, ba chiar si a unei interventii necesare in menținerea sănătății orale.

Cu blandete, Dl. dr. dentist Chiscop le-a prezentat copiilor si un mulaj dentar (ce a starnit si mai mult curiozitatea celor mici) cu ajutorul caruia copiii au urmărit pasii de execuție a unui periaj profesionist, dar mai ales au constientizat necesitatea acestuia si au impartasit, rand pe rand, din experiențele proprii fie ca era vorba despre programul de spalare a dintisorilor, despre schimbarea dinților de lapte.

Copiii au mai impartăsit si din cunostiințele lor despre alimentele care fac rău dințisorilor si despre alimentele care conțin vitamine si sunt benefice, ajutând la mentinearea unei dentiții sănătoase (asa cum au invățat din caietul de vacanță din care am rezolvat – dis de dimineață – cerințele fisei de lucru „Am grijă de dinții mei”)

 

Dl. Dr. Chiscop le-a mai vorbit copiilor si despre cat trebuie sa dureze un periaj pentru a fi corect si eficient realizat, despre miscările necesare intr-un periaj corect executat, despre importanta igienei gingiilor si a dintilor, dar si despre cum se curăță periuța de dinți dupa utilizarea acesteia, dar mai ales i-a indemnat sa viziteze, impreuna cu parinții, cabinetele medicilor dentisti pentru macar doua consultatii anuale -un minim necesar in pastrarea sănătății orale.


Workshopul educativ-recreativ „Sănătatea si igiena dentiției copiilor” s-a incheiat cu un schimb neasteptat de energie creativă: copiii au fost surprinsi de gestul minunat al d-lui doctor dentist care a oferit câte un set de ingrijire a igienei orale – o periuța si o pastă de dinți adaptată vârstei copiilor, dar si câte un grafic al dințisorilor periați, iar cei mici l-au surprins pe domnul Doctor cu o intreagă expoziție de felicitări daruită. 

Sperăm ca frumoasa expoziție de felicitări create de copiii participanți la Scoala de Vară „Cărăbus” sa decoreze cabinetul stomatologic al D-lui Dr. Chiscop Stefan pentru a-i reaminti, zi de zi, această experiență minunată, dar mai ales, speram pentru copii, dar si pentru părinți sa transmitem – cu ocazia acestui workshop – un mesaj de neuitat: „UN ZÂMBET FRUMOS SE PĂSTREAZĂ DIN COPILĂRIE!” 
Multumim copiilor pentru receptivitatea si bucuria cu care au participat la acest workshop si D-lui Dr. Chiscop Stefan pentru ca a raspuns cu surprize frumoase invitației noastre!

Maria

Reclame