Scoala de Vară


          Stimați părinți si dragi copii,

In această  vacanță, Atelierul de Creație si Ludoteca “Cărăbus” in parteneriat cu Liceul de Arte “H. Darclee” Brăila vă invită la cursurile Scolii de Vară “Cărăbus” sub deviza “Ne jucăm si invățăm!” – un proiect aprobat de Inspectoratul Scolar Județean Brăila.

1. DESPRE SCOALA DE VARĂ:
In cadrul Scolii de Vară veti descoperi cunostințe din diferite domenii aplicate intr-un mod inedit, creativ: vom invăța in joacă!
Cursurile Scolii de vară va vor pregăti pentru grădiniță si scoală, intr-o forma atractivă, imbinând cunostințele cu jocuri, glume, cantece, dansuri si jucării, vă veti juca si veti invăța in acelasi timp.
Activitățile recreative din ludotecă si cele creative din atelier se vor imbina armonios cu exerciții de dicție, exerciții de scriere si cu multe jocuri de logică, de memorie si de perspicacitate. La aceastea adaugam ateliere de povesti si poezii, precum si activitati educative cu fise de lucru pentru cele 9 domenii din programa scolară pentru clasa pregătitoare: Comunicare in limba română, Matematică, Cunoasterea mediului, Educație pentru societate, Educație religioasă, Consiliere si orientare, Arte vizuale si lucru manual, Comunicare si Tehnologie, Muzică.”
2. SCOPUL PROIECTULUI: Este ocazia perfectă pentru copilul dvs. De a se juca si invăța tehnici  creative noi, trucuri distractive de pictura, desen si crafting.
3. OBIECTIVE:
  Valorificarea potențialului creativ si educarea prescolarilor si elevilor pentru ințelegerea, aprecierea si promovarea artelor de orice fel, educarea gustului estetic.
– Testarea copiilor cu aptitudini artistice, descoperirea de noi talente.
– Imbunătățirea capacității de comunicare, socializare si ințelegerii a artelor in conditii obisnuite de cursuri de vară si de expunere a lucrărilor, expoziții, vernisaj, etc.
– Oferirea de solutii alternative si participative pentru organizarea si gestionarea timpului liber (cunoasterea mediului inconjurător, jocuri de diferite tipuri si diferite culturi, cultivarea valorilor pozitive).
4. GRUP ȚINTĂ: toți prescolarii si scolarii care doresc să isi petreacă zilele de vacanța in mod creativ si care vor sa isi demostreze aptitudinile si pasiunea pentru pictura, desen si crafting.
5. ACTIVITĂȚI: Pictura pe materiale neconvenționale, desen, crafting, lucru manual, activitati creative cu materiale reciclabile, activitati recreative, expoziție de felicitari, colaje, lucrări plastice, etc.
6. PERIOADA DE DESFASURARE:
24 iunie – 1 septembrie 2013.
7. PROGRAMUL DE DESFĂSURARE:
Luni – Vineri.
Orarul activitătilor:
08:30 – 09:00 Primirea copiilor;
09:00 – 10:00 Activitati recreative in Ludotecă;
10:00 – 10:30 Dejunare
10:30 – 11:00 Mic laborator de limba engleza “My first words” (Deprindem primele notiuni de limba engleza prin intermediul povestirilor, a poeziei, a cantecului si a jocurilor).
11:00 – 12:00 Activitati creative – lucru individiual. (Aplicam intr-un mod creativ cunostintele din fisa de lucru a unui domeniu de studiu realizand o creatie artistico-plastica).
12:00 – 12:30 Activitati creative – realizarea unei lucrari colective.
12:30 – 13:00 Preluarea copiilor, jocuri si alte activități recreative.
8. Absolvirea Scolii de Vara: Vom sarbatori impreuna finalizarea cursurilor astfel:
– Vernisajul expozitiei de lucrari colective realizate de absolventi;
– Festivitate de Premiere – fiecare paricicpant la cursurile Scolii de Vară va primi o Diploma de absolvire;
– Petrecerea de absolvire a Scolii de Vară “Cărăbus”  – o petrecere cu fântână de ciocolată! J
9. Inscrierile se vor face in limita locurilor disponibile: 10 locuri.
10. Inscrierile si rezervarile se fac la sediul Atelierului de Creatie si Ludoteca “Cărăbus:
P-ța Dorobanților Nr.7, Bl. A7, parter (vis-a-vis de Catedrală).
Pentru informații suplimentare va rugam sa ne contactati la nr. de tel. 0751.535.596, website: www.ateliercarabus.ro sau pe e-mail: ateliercarabus@gmail.com.
                                         Vă asteptăm cu drag!
                                                           Coordonator activități, Prof. Volcu Elisabeta
                                                       Coordonator atelier, Blănaru Maria Valentina

Reclame