Copiii din lumea intreaga


Titlul proiectului: Copiii din lumea intreaga

Materiale necesare: hârtie de desen format A3, creion, foarfece, plansa de colorat planeta Pamânt, acuarele si penson sau creioane colorate, panglică colorată si adeziv (aracet scolar sau lipici).
Cum procedăm?
Pentru realizarea planetei Pământ:

Decupăm si colorăm/pictăm planeta Pământ de pe plansa de colorat. 
Pentru realizarea ghirlandei:
Pliem si decupăm hârtia de desen format A3, pe lungime, in trei fâsii egale. Pliem fiecare fâsie in jumâtate, iar apoi o impăturim ca in imagine:

Desenăm in creion si decupăm dupa contur silueta unui copil (fată sau băiat). 
Pentru ca ghirlanda să aibă un aspect interesant si de fiecare dată diferit, exersați mai multe modele de siluete de copii, diversificând conturul acestora, ca in imaginea de mai jos:
După decupare, desfăsurați ghirlanda si pictați, in acuarela de diferite culori, fiecare copil sau colorați in creioane colorate după preferință.
Cum asamblați ghirlanda:

Tăiați si lipiti jumătate a ghirlandei in dreapta planetei Pământ, unind mâna copilului cu cea a planetei. Procedați identic si cu cealaltă jumatate a ghirlandei, lipind următorii trei copii cu partea stângă a planetei. La cele doua capete ale ghirlandei lipiti panglică colorată. Panglica vă va ajuta să aninați ghirlanda la fereastra clasei de gradiniță sau scoală sau in camera de joacă.
Un alt proiect similar, utilizând planeta Pământ si ghirlanda cu copii, ce se poate realiza cu materialele de mai sus si aceeasi manieră de lucru este „Hora copiilor din lumea intreagă”. După ce ați realizat ghirlanda cu Pământul si copiii de pretutindeni, uniți – prin lipire cu adeziv (lipici sau aracet scolar) – capetele ghirlandei pentru a inchipui o Hora a copiilor din lumea intreaga imbratisand Planeta Pamant.


Spor la creat!
Atelier de Creatie Pentru Copii „Cărăbus”
Reclame