Lectura publica cu autoarea de carte pentru copii Claudia Groza


Au fost zile emotionante pentru Atelierul Cărăbus! Ne-am pregatit cu multe zambete, voie buna, materiale colorate si  – impreuna cu copiii si parintii acestora – am asteptat pe Tobias, elefantelul colorat. Claudia Groza, prietena noastra de suflet, a adus povestea lui Tobias pentru fiecare copil in parte si pentru toti deodata! 
Ne-am asezat pe covorasele moi si viu colorate din Ludoteca sa ascultam cuvintele blande ale autoarei ce ne rostea despre a fi unic si despre a crede in visele proprii. Claudia i-a indemnat pe copii sa isi destainuie visele, iar aceastea au rasunat zglobiu, voios, iar uneori timid aducand zambete pe chipurile celor din jur. Publicul, alcatuit din pitici cu ochii sclipind de bucurie si chef de joaca, a ascultat, intrebat, discutat si admirat deopotriva pe Tobias si aventurile lui. 

Abia dupa ce firul povestii s-a depanat, copiii au decis sa lucreze elefantei cu: hartie, foarfece, carioca sau acuarela, iar altii au preferat sa-i decoreze cu flori multicolore si lipici cu sclipici. 
I-am pregatit Claudiei o micuta surpriza – o jucarie elefant realizata de copiii participanti la Atelierul de poveste organizat pentru a sarbatori Ziua Copilului intr-un mod placut, intr-un mediu prietenos si vesel, in care povestile prind viata chiar din bratele materne ale autoarei! 
Multumim Claudiei Groza pentru bucuria, efortul si blandetea cu care ne-a inconjurat in cele doua zile cat a durat Atelierul de Poveste.

Micul Tobias a chemat copiii afara, la joaca! A fost de ajuns o sclipire, un zambet, un chiot si joaca s-a incins intr-o hora de rasete si giumbuslucuri nesfarsite. Trecatorii ocazionali, mirati, zambind s-au oprit pentru cateva minute pentru a se incanta cu joaca aceasta pura, neprihanita si mangaietoare pentru sufletele celor mari, semn ca voiosia copilariei este cea mai mare si nepretuita comoara a unui parinte. Sa ne traiti dragi copii! La multi ani!

 Multumim Claudia si abia asteptam sa te revedem in atelierul nostru!
Cu drag si deosebita admiratie,
Maria

Anunțuri