Flower in a box


Va amintiti jocul „Jack in a box”? Cu gandul la aceste jucarii amuzante m-am gandit sa creez pentru Matei un astfel de joc cu materialele pe care le aveam la indemana: carton color, carioca, foarfece, adeziv (aracet scolar sau lipici), mici frunze si flori din hartie color (obtinute prin perforarea cu perforatoare deco).
Cum am procedat? 
Desenati si decupati petalele ca in imagine,
astfel cutia se va inchide foarte frumos, ca o floare! 🙂
Pentru realizarea cutiei:
Mai intai am desenat in carioca pe cartonul color o floare cu sase petale incepand de la forma unui hexagon. Desenati hexagonul si pentru fiecare latura a acestuia dsenati cate o petala si decupati floarea astfel rezultata. Pliati petale florii dupa laturile hexagonului pentru ca floarea sa se inchida.
Pentru realizarea „arcului”:
Decupati din cartonul color o fasie si pliati-o dupa modelul unui eventai. Veti obtine un mic „acordeon” din carton. Cartonul opune rezistenta la pliere si va incerca sa revina oarecum in forma initiala (nu chiar ca un arc, insa, prin comparatie cu hartia, este destul de jucaus).
Cum asamblam jucaria: Flower in a box”:
Lipiti un capat al arcului din carton pe mijlocul florii, iar la celalalt capat lipiti micute flori si frunze din hartie color (sunt mai usoare). 
Daca nu dispuneti de perforatoare pentru a obtine flori si frunze, nu ezitati sa le desenati si sa le decupati ori sa utilizati flori si frunze decupate din reviste.
Alte variante de realizare a jocului adaptat „Jack in a box”:
Utilizati cutii din carton (nu uitati de cei 3R: reciclam, reducem, refolosim) de la cosmetice, ambalaje de desert etc. Pentru decorarea jocului utilizati imagini decupate din reviste si pliante, de pe etichete etc. – flori, stele, fluturi, personaje din povestile si desenele animate preferate, imagini cu animale, pasari sau obiecte care va sunt pe plac. Puteti ascunde intr-o astfel de cutie, de exemplu, o inima si sa o oferiti unei prietene cu mesajul „Multumesc!”.
Spor la creat un Jack in a box dupa bunul plac si cu imaginile care va aduc bucurie!
P.S. Daca doriti sa adaptati acest joc la tema Sarbatorilor Pascale, atunci nu ramane decat sa decorati cutia cu cateva firicele de iarba artificiala, iar in locul florii sa aplicati, prin lipire cu adeziv, imaginea unui iepuras, a unui ou incondeiat sau chiar un mesaj scris de mana”Paste Fericit!” 
Nu uitati sa decorati cutia dupa bunul plac cu desene in carioca sau creioane colorate, cu modele decorative realizate prin pictarea cu tempera sau acuarele sau de ce nu aplicati/lipiti paiete/strasuri, panglici etc.
Paste Fericit!
Reclame