Coronița iepurasului


Eliza
Materiale necesare: carton duplex, creion, foarfece, acuarela, penson, vatelina si adeziv, flori cu glitter (autocolante).
Cum procedam: desenam in creion pe cartonul duplex coronita (de dimensiunile si in forma dorita de copil) cu urechi mari de iepuras. Este necesar sa masuram circumferinta capusorului copilului pentru a da dimensiuni exacte coronitei. 
Pictam in acuarela coronita dupa dorinta si imaginatie. Coronita se poate colora in acuarela, carioca sau creioane colorate. Copiii prefera de asemenea pixurile cu gel cu glitter pentru detalii; acestea ofera o lumina aparte detaliilor de pe coronita cu urechi de iepuras.
Pentru inchiderea coronitei putem utiliza patru moduri de inchidere
  • prin lipire cu adeziv (aracet scolar sau lipici), 
  • utilizand capsatorul (unealta de birou), 
  • perforatorul si doua panglici colorata (perforam fiecare capat al coronitei; legam cate o panglica la fiecare capat perforat; inchidem coronita prin legarea panglicilor cu o funda) sau 
  • prin crearea de fante  cu ajutorul foarfecelui (la fiecare capat al coronitei se cresteaza cu foarfecele partea superioara a uni capat si partea inferioara aceluilalt capat; coronita se inchide prin intrepatrunderea fantelor astfel realizate.
Pentru decorarea coronitei mai puteti utiliza: strasuri, paiete, margele, pene colorate, nasturi colorati, flori si fluturi decupati din reviste, stele desenate, decupate si colorate de catre copii ori orice alt element decorativ de prin casa sau ramase de la proiecte anterioare, etc.
Daca nu dispuneti de vatelina puteti utiliza cu efect la fel de spectaculos: lana, vata de bumbac, fire maruntite de pna sau mohair alb sau roz pe care le puteti lipi cu adeziv (lipici sau aracet scolar).
Spor la creat coronite pentru iepurasi! 🙂

Reclame