Caracatita – craft din materiale reciclabileMateriale necesare: pet-uri de 0,5 l, acrilice si penson, ochisori mobili pentru papusi, mini pompoane divers colorate, flori din fetru, panglici colorate, pistolul de lipit la cald cu silicon. Optional, diverse materiale (fire si ate colorate ramase de la alte proiecte).
Cum procedam?
Etape de lucru: 

Pasul 1. Cu ajutorul foarfecelui franjuram pe lungime sticla din plastic astfel incat sa obtinem opt brate.
Pasul 2. Pliem fiecare brat astfel incat bratele sa se rasfire ca niste raze.

Pasul 3. Pictam caracatita in culorile prefearte cu ajutorul acrilicelor si a pensulei. 
Pasul 4. Dupa uscarea completa personalizam caracatita cu elemente decorative: flori din fetru, mini-pompoane, panglici colorate sau alte accesorii la indemana (nasturi, strasuri, paiete,  mini cristale colorate, margele, etc.). Pentru a decora caracatita utilizam pistolul de lipit la cald  o unealta de crafting care necesita supravegherea si ajutorul unui adult.
Pasul 5. Decoram capusorul caracatitei cu ochisori mobili. Pe capacul sticlei din plastic putem inchipui o palarioara din flori de fetru. O alta varianta de decorare a caracatitei din materiale reciclabile  este personalizarea aceasteia cu codite impletite, asa cum si-a dorit Maria H. Coditele impletite le-am realizat din fire de mohair maro accesorizate cu panglici colorate. 
Pont: recomandam utilizarea acrilicelor deoarece se comporta mai bine la pictarea pe suporturile de lucru din plastic, dar si pentru ca se lureaza mai usor si mai eficient. Daca nu dispuneti de acrilice puteti utiliza tempera in amestec cu foarte putin aracet.

Spor la creat caracatite amuzante! 🙂

Reclame