Acuarela


Prin acuarelă se înțelege atât o vopsea diluata cu apă. Vopseaua este obținută dintr-un pigment pulbere amestecat cu un liant și aditivi cât și o tehnica de pictura pe un spuport de lucru (hartia), sau o lucrare efectuată în această tehnică.
Spre deosebire de alte tehnici, acuarela se bazează pe transpaență (lasă să se întrevadă fondul alb al hartiei), ceea ce conferă lucrărilor în acuarelă luminozitatea și delicatețea care le caracterizează. 
Uscarea imediată necesită o execuție rapidă, ceea ce mult timp a făcut să fie o tehnică folosită la schițe și studii, însă treptat a devenit o tehnică de sine stătătoare. Acuarela a fost folosită mult la ilustrarea manuscriselor, dar epoca sa de înflorire în pictură a fost sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul sec. al XIX-lea,  în special în Aglia, Rusia si Franța.
Tehnicile de lucru sunt „ud pe ud”, „ud pe uscat” și „uscat pe uscat”, fiecare având particularitățile sale. În lucrări aceste tehnici pot fi folosite și combinat. (Sursa)
In imaginile urmatoare va invitam sa admirati lucrarile in acuarela, realizate liber – fara o tema anume – de catre Ioana si Antonia, copiii cu varsta de 5 anisori. 
Sperand ca v-am inspirat si v-am incurajat sa utilizati acuarela, va dorim vizionare placuta!


Reclame