Trăistuța pentru creioane colorate – decorarea cu markere pentru textileMateriale necesare: o traistura din bumbac, sablon cu fluturi, sablon cu iepuras, markere color pentru textile, panglica.
Cum procedam: aplicam si desenam cu ajutorul markerelor color si a sabloanelor modelul ales de fluture si iepuras. Pentru traistutele din material mai gros sau texturi cu relief/striatii colorarea cu markerele speciale pentru textile se realizeaza utilizand tehnica pointilism (acoperirea suprafetei punct cu punct). Pentru amestecuri de culori pe aceeasi suprafata utilizati puncte de diferite culori. De exemplu pentru portocaliu amestecati pucte rosii cu puncte galbene. Utilizati amestecuri de culori astfel:

rosu + galben = portocaliu
rosu + albastru = violet
galben + albastru = verde 

Daca nu dispuneti de sabloane, atunci puteti realiza propriile sabloane din carton colorat. Desenati pe carton un fluture/iepuras in firma dorita. Decupati dupa contur obtinand forma de fluture/iepuras dorita. Pentru a picta cu ajutorul sablonului astfel realizat pictati in interiorul conturului (interiorul cartonului decupat).
Pentru decorarea traistutei pentru creioane colorate puteti sa mai utilizati: paiete, strasuri, pene colorate, flori din materiale textile, margele, etc.

Spor la creat!
Reclame