Tic Tac Toe – joc cu transporturiDespre joc: Jocul Tic Tac Toe – cunoscut si sub numele Jocul X si 0 – este un joc clasic, din categoria jocuri de gandire, logica si strategie. Jocul Tic Tac Toe prezentat aici este un joc adaptat – un joc cu transporturi (masini, aviaoane sau orice alte vehicule desenate de copiii). Tic Tac Toe este un joc pentru doi jucatori.
Cum se joaca: Jucatorii marcheaza, pe rand, cate o casuta dintr-un tabel cu 3 linii si 3 coloane. Jucatorul care reuseste primul sa marcheze 3 casute adiacente pe verticala, orizontala sau diagonala castiga jocul.

Cum confectionam un joc Tic Tac Toe:

Materiale necesare: carton color format A4, foarfece, rigla, creion, 4 fasii de hartie colorata, adeziv (aracet scolar sau lipici),  carioca.


Cum procedam: din cartonul color format A4 decupam un patrat mare. Impartim patratul in 3 – pe lungime si pe latime  – si trasam in creion formand linii si coloane. Vom obine astfel un careu cu 9 casute.  Aceasta va fii careul de joc.


Pionii de joc ii vom confectiona astfel: desenam, coloram si decupam mijloace de trasport: avioane, masini, motociclete, trenuri, vapoare, etc. Vom alege sa desenam si decupam cate 3 pioni pentru fiecare jucatori. Asadar vom confectiona in total 6 pioni (de ex. 3 avioane si 3 masini). Puteti, de asemenea, sa utilizati in joc mijloace de transport inspirate sau decupate din Revista Meki

Daca doriti in loc de pioni sa utilizati jetoane de joc procedati astfel: desenati si decupati 6 cercuri din carton color. Desenati si colorati pe ele mijloacele de transport favorite. Daca aveti deja un coechipier pentru joc, atunci fiecare copil.jucator va desena mijlocul de transport favorit. 


Spor la creat! Spor la joaca!
Cu drag, Maria Valentina Blănaru
Atelier de Creatie Pentru Copii „Cărăbus”
Reclame