Copăcei infloriți – tehnica formelor spontane


Materiale necesare: paspartu color, acuarela, apa, penson, un pai pentru cocktail stampile decorative cu motive florale (sau flori din hartie eva – hartie gumata – de diferite forme si dimensiuni).
Cum procedam: diluam acuarela cu apa si picuram din penson pe suprafata paspartu-ului.  Suflam prin paiul de cocktail si dirijam picatura de culoare in directia dorita. Copiii – Ioana, Antonia si I. au dirijat culoarea astfel incat sa inchipuie copacei. Dupa uscarea acuarelei, copiii au adaugat culori – cu ajutorul pensonului inmuiat in acuarela – pe suprafata florii din hartie eva. Utilizand floarea ca o stampila, Ioana, Antonia si I. au imprimat pe suprafata paspartu-urilor flori in diferite culori obtinand astfel un copacel inflorit!
Daca nu dispuneti de stamplile aveti posibilitatea sa realizati singur stampile in orice forma si dimensiuni doriti.
Materiale necesare: Aveti nevoie de hartie eva (hartie gumata), carioca si foarfece.
Cum procedati: Desenati pe foia de hartie gumata forma si dimesiunea dorita (flori, frunze, stele, fluturi, animale, mijloace de transport, soare, luna etc.). Decupati forma aleasa. Pentru a stampila cu aceasta aplicati pe stampila acrilice, acuarela sau tempera si presati pe o foaie de hartie sau pe suprafata dorita (suportul de lucru pe care dorit sa-l decorati prin stampilare). Spalati stampilele din hartie eva dupa fiecare utilizare  si pastratile intr-un loc ferit de umezeala.
Daca nu dispuneti de hartie eva puteti utiliza, de asemenea, o jumatate de cartof sau mar in care sculptati forma dorita. Forme interesante putti realiza si cu bucati de brocolli, pene, agrafe si alte elemente care va sunt la indemana si va inspira. Spor la creat!


  Spor la creat Copăcei infloriți!


Reclame