Carusel handmade


Din seria Invatam, in joaca despre mijloace de trasport face parte si acest craft pentru copii – un carusel mobil care ii ajuta pe cei mici sa descopere si sa invete, in joaca, despre mijloacele de transport.
Materiale necesare: carton color, flori din fetru, margele, 4 fire de ață colorata, foarfece, adeziv (lipici sau aracet scolar), creioane colorate si carioca in diferite culori, adezivă (banda adeziva, lipici, aracet scolar sau pistolul de lipit la cald), bețe pentru frigarui (sau doua crengute culese din parc).
Cum procedam?
Pasul 1. Desenam  si decupam de pe cartonul colorat diferite forme ale mijloacelor de transport cunoscute de copii: masina, tractor, tren, vapor, avion etc. 
Pasul 2. Pentru fetite (daca doresc sa lucreze pe o tema aparte)  desenam si decupam flori, fluturi, stele   de diferite marimi. 
Pasul 3. Din betele de frigarui, prin asezarea in „X” realizam prin lipire un suport pentru caruselul mobil. Astfel, vom obtine un suport din lenn usor in forma de cruce. 
Pasul 4. Pe fiecare din cele patru brate ale suportului atsam (legam) cate un fir de ata galbena. Inodam si intindem bine firele perpendicular pe bratele suportului. 
Pasul 5. Pe firele de ata atasam prin lipire formele din carton color cu mijloacele de transport, florile, fluturii etc.  astfel ca acestea sa imagineze un univers dinamic si plin de culoare pe tema aleasa de copil. 
Pasul 6. Pe fiecare fir de ata insiram margele colorate. 
Pasul 7. La fiecare capat al firelor de ata lipim florile din fetru. 
Pasul 7. Atarnati caruselul de lampa sau fereastra realizand, cu ajutorul unei panglici sau cu un fir de ață o bucla la capatul superior al caruselului innodand capetele si obtinand o toarta (bucla). Agatati caruselul intr-un loc cu lumina si lasati-i pe cei dragi sa se inspire pentru propriul lor carusel. 
Spor la creat!
Anunțuri