Mix creativ


Deseori, in atelierul Cărăbus creativitatea prinde contur, cu bucurie si incantare, sub forma unor proiecte originale, unice lucrate de aceleasi maini indemanatice intr-o singura sedinta de hobby. Ce poate fi realizat intr-o singura sedinta creativa? Iata numai un exemplu:

  • O felicitare cu iepuras pentru mama;
  • Un fluture hazliu – un dar pentru tata;
  • O stila imbracata in sfoara si decorata cu flori din fetru si un fluture din ceramica.
Felicitare cu iepuras

Materiale necesare: 
Pentru iepuras: carton color, hartie creponata color, adeziv (aracet scolar sau lipici), carioca.
Pentru floare si funda: fasii de hartie quilling, ac de quilling, hartie color verde (pentru frunze)
Cum procedam: desenam si decupam dupa contur un iepuras pe prima pagina a felicitarii. Desenam acelasi contur si pe pagina a doua a felicitarii. Incadram in contur ghemotoace de hartie creponata realizate prin tehnica de lucru manual – rupere si mototolire. Punctam ochiu si codita iepurasului cu hartie creponata de culoare diferita. Lipim fiecare ghemotoc de hartie creponata astfel incat sa obtinem o imagine unitare, densa a iepurasului.
Decoram felicitarea cu o funda si o floare realizate din fasii de diferite latimi de hartie quilling. Pentru realizarea frunzelor pliem si franjuram o fasie ingusta de hartie verde.

Fluture hazliu

Materiale necesare: un tub de h.i., carton duplex, carioca, foarfece si adeziv (aracet scolar/lipici sau pistolul de lipit la cald cu silicon), acuarele si penson, nasturi, mini-pompoane colorate, ochisori mobili.
Cum procedam: desenam liber si decupam de pe cartonul duplex: aripile, capusaorul si piciorusele fluturelui. Pictam in acuarela tubul de h.i. (imaginand corpul flutrelui), aripile si capusorul.
Dupa uscarea completa a elementelor pictate, lipim cu adeziv sau pistolul de lipit la cald elementele decorative: ochisori mobili, minipompoane pentru varfurile antenelor, pentru nas si ca efect 3D pe aripioare, nasturi colorati si cele 6 picioruse pe trunchiul fluturelui.
Sticla imbracata in sfoara

Materiale necesare:
Sticla, sfoara de canepa, fluture din ceramica, flori din fetru, fetru verde (pentru realizarea frunzelor), panglica satinata, mini-pompoane si pistolul de lipit la cald cu silicon.
Cum procedam: imbracam sticla in sfoara, infasurand in spirala si punctand din loc in loc cu pistolul de lipit la cald pentru a fixa firele de canepa. Dupa imbracarea completa decoram sticla cu flori de fetru divers colorate. Mijlocul florilor il putem decora cu minipompoane in culori contrastante. Cateva firisoare de fetru verde pot inchipui frunzele florilor decorative. Adaugam, prin lipire, fluturele de ceramica. In acceasi maniera decoram capacul sticlei cu floare din fetru, minipompon si o plaglica satinata. Spor la creat!
Va dorim o primavara creativa!
Reclame