Bufnita – jucarie handmadeMaterialele necesare: bufnița – sportul de lucru croit si cusut in prealabil, material textil (bumbac) sau vatelina pentru umplere, ac si ata, piele naturala (pentru aripi si cioc), flori din fetru, panglica, foarfece, pistol de lipit la cald, mini-pompoane divers colorate si ochisori mobili.
Cum am procedat
Pasul 1. Umplem cu bumbac sau vatelina jucaria textila avand grija ca toate detaliile sa fie bine definite.
Pasul 2. Odata incheiata prima etapa din realizarea jucariei,Oana descoperit lucrul cu acul si ața – o activitate atractiva, care presupune nu doar atentie si concentrare, dar si efort in manuirea unei unelte atat de mici. Aceasta activitate, desi subestimata, exerseaza muschii mici ai mainii si coordonarea mana-ochi. 

Pasul 3. Decorarea jucariei handmade cu: flori din fetru color, aripile si ciocul realizate din piele naturala, ochisori mobili pentru papusi si doi fluturi din carton color cu care Oana a dorit sa isi decoreze bufnita lucratamanual.


 Pistolul de lipit la cald este o unealta de crafting pe cat de utila si necesara, pe atat de atragatoare si uimitoare pentru cei mici prin menirea si modul de functionare, cu toate acestea recomandam intotdeauna utilizarea acestei unelte doar cu ajutorul si in prezenta unui adult – coordonatorul/indrumatorul de atelier.

Pasul 4. Oana si-a ales accesoriile pentru personalizarea bufnitei – de la culoare si forma pana la bogatia materialelor, a florilor, a ochisorilor mobili, a mini-pompoanelor – facand ca jucaria handmade sa devina unica. Astfel, si-a dorit sa suprapuna doua randuri de aripi pentru a obtine un efect 3D. 

Cu atentie, dedicare si cu multa bucurie,Oana a daruit unicitate bufnitei lucrate de mana, dovedind inca o data ca cei mici se nasc creativi si imaginativi, insa indemanarea o capata exersand, iar cel mai bine este ca noile cunostinte si abilitati sa se deprinda in joaca. 

Ne jucam si invatam! 🙂

Reclame