Peisaj de Primavara – colaj textil


Materiale necesare: paspartu (sau carton) color, materiale textile cu imprimeuri, texturi si culori diverse, adeziv (aracet scolar, aracet sau adeziv pentru decoupage), carioca, foarfece, pensula si margele (optional).
Cum procedam: Alegem mai intai materialele din care se vor realiza ramurile copacului, florile, frunzele si pasarile. Desenam pe spatele tesaturii/materialului textil fiecare element in parte si decupam. Cu ajutorul pensulei aplicam adezivul pe spatele tesaturii si lipim pe suportul de lucru (in cazul nostru paspartu color). Procedam in acceasi maniera cu fiecare element in parte in ordinea urmatoare: crengutele copacului, pasarile, florile si frunzele. Pentru a da un aer aparte colajului Ingrid si-a dorit sa decoreze florile cu margele multicolore (pentru aplicarea acestora am utilizat pistolul de lipit la cald cu silicon), iar tabloul astfel realizat a fost daruit mamei cu urarea” Primavara frumoasa! 
* Daca nu dispuneti de pistol de lipit la cald, atunci coaseti margelele pe centru florilor inainte de a le lipi pe paspartu/carton. 
* Pentru acest proiect puteti incerca sa utilizati cei 3 R – reciclam, reducem, refolosim utilizand materiale textile de la obiecte vestimentare demodate sau uzate (ale papusilor de exemplu). 
Tehnica de lucru utilizata este colajul – o tehnica care ajuta copilul sa se orienteze in cadrul spatiului plastic, sa alcatuiasca/creeze o compozitie pe o tema data – Primavara, dar mai ales isi exerseaza si imbunatateste coordonarea mana-ochi si motricitatea fina. 
Spor la creat peisaje de primavara!
Reclame