Inorogul – bucuria copilariei


Pentru cei mici, Inorogul sau Unicornul este simbolul frumusetii, a bucurie si a veseliei si a jocului – pline de toate culorile curcubeului. Nu este de mirare ca micutii creatori din Atelierul Cărăbus isi confectioneaza Inorogii in toate culorile aflate la indemana! Saly este inorugul creat de Oana D.; un unicorn abundand in culori vibrante, energice, dar totodata armonioase si blande – ca si Oana! 🙂

Cate ceva despre Inorogi:
„În mitologia chineză, unicornul era un animal care venea printre oameni numai cu misiuni importante. Vocea sa era deosebit de frumoasă și se asemăna cu clinchetul armonios al clopoțeilor. Blândețea lui era atât de mare încât își ridica picioarele foarte sus pentru a evita să calce pe orice viețuitoare. Unicornul era foarte puternic, un conducător în rândul animalelor. Cu toate acestea, el trăia singur și se credea că este imposibil de prins. Apariția sa era interpretată ca un semn bun, iar faptul că nu a mai fost văzut de secole înseamnă că trăim într-o epocă necurată. Unicornul va apărea din nou la momentul potrivit, când bunătatea va domni iarăși. Oamenii cred că unul dintre primii inorogi a apărut în urmă cu 5.000 de ani, iar acesta i-a divulgat împăratului Fu His secretele limbii scrise. Apoi, în anul 2697 î.Hr., un alt unicorn a apărut în grădina primului strămoș al poporului chinez, împăratul Galben sau Huang Di. De aceea, acest fapt a fost văzut de împărat ca un semn că regatul său va dainui și că va fi pașnic. Doi unicorni au trăit în timpul domniei împăratului Yao, al patrulea din cei cinci împărați care au condus țara în urmă cu 4.000 de ani.
Istoricii bisericești au găsit picturi care Îl înfățișează pe Dumnezeu dând nume animalelor, iar în fruntea tuturor perechilor de animale se afla un inorog. În Bibliile ilustrate, acest animal misterios apare între Adam și Eva, iar cornul său este îndreptat către arborele Binelui și Răului. Se spune că inorogul își datorează forța miraculoasă unei călătorii pe care o face odată pe an spre grădina apelor Paradisului, unde consumă plante magice, dătătoare de viață. Sfântul Ambrozie spunea că „originea unui unicorn este un mister asemeni nașterii lui Iisus”. Pe timpul Potopului el a fost cel care a salvat Arca, legând-o și trăgând-o cu cornul său imens, salvând umanitatea, animalele și plantele de la o distrugere totală.”
Reclame