Martisoare din fire textile


Maria este una dintre micutele creatoare din Atelier care realizeaza la fiecare sedinta creativa cel putin un proiect si de cele mai multe ori acelasi proiect (ca tema) in mai multe variante (descoperind si incercand materiale sau tehnici diferite).

Tehnica si unealta de lucru pe care Maria descoperit-o in atelier se numeste „Flower Loom”. Iata un tutorial despre cum se realizeaza acest proiect:
sursa: you tube
Materiale neceasare
 – Pentru realizarea florilor:
Fire si ate textile (mohair, pna, bumbac etc.), ac si ata de cusut (pentru fixarea finala a florii astfel realizate. Noi am utilizat si panglica alba sintetica (din cea utilizata in florarii), isa puteti utiliza si sfoara de in sau canepa, rafie etc. 
Pentru decorarea florilor am utilizat mini-pompoane colorate, insa puteti utiliza: nasturi, perle, cristale, pietricele mici colorate, margele din lemn sau plastic, etc.
Pentru realizarea martisoarelor: carton color, snur de martisor si capsator cu capse mici.
Daca realizati aceste flori textile in miniatura, asa cum a lucrat Maria, si le veti prinde pe cartoane colorate cu ajutorul capsatorului veti obtine martisoare frumoase si delicate numai bune d edaruit celor dragi pentru a vesti primavara!
P.S. pentru a descoperi cat mai multe modele de flori realizate astfel puteti cauta pe canalul You Tube tutoriale dupa denumirea „Flower loom patern”. Spor la creat! 🙂
Sa aveti o primavara frumoasa!
Reclame