1 Martie – Atelier de Marțisoare la Scoala "Fănus Neagu"Workshop-ul pe care l-am realizat la Scoala Gimnaziala „Fanus Neagu” din Braila  a constat în activităţi de crafting recreativ pe tema „Martisorul, vestitorul primaverii. Participanţii la workshop au fost copiii scolari in Clasa I indrumati de D-na inv. Maria Vărlan. D-na invatatoare ne-a impresionat prin atmosfera creata, prin bucuria si energia sa creativa, prin dorinta si deschiderea catre noul atelierului de Martisoare. Clasa luminoasa, florile, muzica cu versuri copilaresti, chipurile nerabdatoare ale copiilor, indemanarea si veselia lor ne-au oferit 2 ore de atelier minunate. 
Recuzita necesară a fost pusă la dispoziţie de către Atelierul CărăbusÎn afară de partea practică (realizarea de martisoare), workshop-ul a avut şi o parte educaţională, prin prezentarea unor exemple de comportamente care pot ajuta mediul inconjurător; am discutat despre cei 3R – reciclare, reducere, refolosire.
Crearea martisoarelor este o activitate relaxantă, recreativă pentru copii, în plus, workshop-ul a oferit oportunitatea de a interacţiona cu ceilalti participanti la atelier, de a-si dezvolta imaginația, de a invata noi modele si idei despre cum sa realizeze martisoare, de a sarbatori Primavara intr-un mod inedit alaturi de colegii de clasa
Prin organizarea unui astfel de workshop pentru copiii scolari se obtin următoarele beneficii:
– Prin participarea la workshop d-na invatator Mariana Vârlan a promovat creativitatea, dezvoltarea imaginatiei si interactiunea sociala, oferind copiilor posibilitatea ca micutii scolari participanti la workshop sa incerce beneficiile unor idei, alternative noi.
– D-na inv. Vârlan a dovedit că este un profesionist atent la comunitatea locală si la ceea ce se intampla in domeniul creativitatii si a evenimentelor pentru copii din Braila. Martisoarele realizate au fost urmatoarele, cate unul pentru fiecare copil: 
  1. Floarea curcubeu – tehnica de lucru: dactilopictura, 
  2. Buburuza – tehnca de lucru: crafting, 
  3. Cosulet cu flori – tehnica de lucru: colaj, 
  4. Trifoi – tehnica de lucru: quilling, 
  5. Inima multicolora – tehnica de lucru bricolaj cu orez pictat; 
  6. Gradina inflorita – tehnica de lucru crafting cu fetru
Copiii participanti s-au bucurat de multitudinea si diversitatea materialelor, de culori, de proiectele propuse, de etapele de lucru si bineinteles de atmosfera de lucru. Cei 25 de scolari au vestit Primavara confectionand – cu manutele lor indemanatice – cele mai frumoase si nepretuote daruri pentru mame. 
Multumim D-nei invatator Vârlan si D-nei Henning C. pentru atmosfera nepretuita, pentru dragostea si bucuria cu care ne-au gazduit pe parcursul Atelierului de Martisoare sustinut in cadrul Scolii Gimnaziale „Fănus Neagu” din Brăila.
Va invitam sa admirati bucuria de pe chipurile celor micilor artisti din cadrul Atelierului de Martisoare in data de 1 Martie 2013: 


Sa aveti o primavara frumoasa!

Reclame