Jucărie handmade – Bufnița, ințeleapta păduriiMaterialele necesare: bufnița – sportul de lucru croit si cusut in prealabil, material textil (bumbac) sau vatelina, ac si ata, flori din fetru, panglica, foarfece, pistol de lipit la cald, mini-pompoane divers colorate si ochisori mobili.
Cum am procedat
Pasul 1. Umplem cu bumbac sau vatelina jucaria textila avand grija ca toate detaliile sa fie bine definite. 
Pasul 2. Odata incheiata prima etapa din realizarea jucariei, Antonia a descoperit lucrul cu acul si ața. Pentru cei mai multi dintre copii, coaserea cu ac si ata este o activitate atractiva, care presupune nu doar atentie si concentrare, dar si efort in manuirea unei unelte atat de mici exersand astfel muschii mici ai mainilor si coordonarea mama-ochi.
Pasul 3. Decoram jucaria handmade bufniță – prin lipire cu pistolul la cald – cu flori din fetru frumos colorate, aripi si cioc din piele naturala, fundiță din panglica colorata si ochisori mobili pentru papusi. Pistolul de lipit la cald este o unealta de crafting pe cat de utila si necesara, pe atat de atragatoare si uimitoare pentru cei mici prin menirea si modul de functionare, cu toate acestea recomandam intotdeauna utilizarea acestei unelte doar cu ajutorul si in prezenta unui adult – coordonatorul/indrumatorul de atelier.
Pasul 4. Antonia si-a ales accesoriile pentru personalizarea bufnitei – de la culoare si forma pana la bogatia materialelor, a florilor, a ochisorilor mobili si a panglicii decorative, a mini-pompoanelor – facand ca jucaria handmade sa devina unica.
Antonia si-a confectionat si personalizat propria jucarie handmade in Atelierul Cărăbus alegand cu incantare materialele preferate din multitudinea de materiale de crafting asezate la dispozitia manutelor ei indemantice. Cu atentie, dedicare si cu multa bucurie, Antonia a daruit unicitate „Ințeleptei pădurii” dovedind inca o data ca cei mici se nasc creativi si imaginativi, insa indemanarea o capata exersand, iar cel mai bine este ca noile cunostinte si abilitati sa se deprinda in joaca. Ne jucam si invatam! 🙂
Anunțuri