Cum sa faci un Teatru de Păpusi – tutorial


Titlul proiectului: Teatru de papusi  – craft pentru copii
Materiale necesare: carton color format A5 (4 foi de carton color format A5), creion, rigla, foarfece, capsator/adeziv (aracet scolar sau lipici), plansa de colorat cu animale salbatice – pentru realizarea personajelor, scotch si paie de cocktail, planse de colorat cu peisaje (padure, jungla) sau planse de colorat anotimpuri – pentru decorurile teatrului de papusi, creioane colorate sau acuarele si pensule.

sursa
sursa

Cum procedam: 
Pasul 1. Pe un carton color A5 desenam un dreptunghi si decupam dupa contur pentru a obtine un efect de „ecran”. Aceasta va fii fața teatrului

Pasul 2. Un alt carton format A5 il taiem in jumatate. Cele doua jumatati obtinute le pliem ca pentru evantai obtinand totodata un efect de acordeon. Aceste doua jumatati pliate vor fii laturile teatrului.

Pasul 3. Capsam cu ajutorul capsatorului sau lipim cu adeziv (aracet scolar sau lipici): fața (ecranul) teatrului, cu laturile (acordeon) si cu cartonul format A5 ramas pentru a forma un teatru de papusi. 

Pasul 4. Lipim cu adeziv sau scotch o alta fasie de carton color ca baza pentru teatrul de papusi, astfel decorurile vor avea stabilitate in interiorul teatrului confectionat din carton.

Pasul 5. Decorurile teatrului, realizate prin colorarea/pictarea planselor cu peisaje sau anotimpuri vor fi asezare intre pliurile laturilor din carton. Decorul teatrului poate fi schimbat prin adaugarea/scoaterea unei planse deja colorate/pictate.

Pasul 6. Pentru realizarea personajelor decupam si coloram animalele de pe plansa de colorat animale salbatice. 

Pasul 7. Fiecare animal salbatic pictat va fi lipit cu ajutorul scotch-ului pe capatul unui pai de cocktail. procedam astfel pentru fiecare animal salbatic in parte. 
Pasul 8. Decoram teatrul dupa preferinte (coloram, pictam sau lipim flori, paiete, litere sau alte elemente decorative preferate si la indemana)
Cum ne jucam: Alegem un decor si personajele preferate din recuzita teatrului de papusi confectionat din carton. In functie de acestea inventam o poveste sau ii invitam pe ei dragi sa ghiceasca piesa de teatru pusa in scena.  Pentru decor puteti folosi si imagini si planse de colorat din revista Meki (inclusiv din numerele anterioare). 
Spor la creat!
Atelier de Creatie Pentru Copii „Cărăbus”