Coifuri pentru petrecere din carton reciclatMateriale necesare: carton duplex sau orice alt carton ce poate fi reciclat (ambalaje  din carton, sacose din carton pentru cadouri, copertile unei reviste, etc.), raportor, foarfece, perforator cu gauri (din cel utilizat la indosariere), capsator, elastic, glitter argintiu sau auriu, acuarele/tempera si pensule. 
Cum procedam: desenam pe carton doua linii drepte (lungimea fiecarei laturi sa fie de minim 16 cm) care se intersecteaza intr-un punct. Laturile intersectate formeaza un unghi de 120 de grade. Cu cat laturile vor avea lungimi mai mari, cu atat coiful va fii mai inalt. Decupam dupa contur. Alaturam laturile si suprapunem marginile astfel incat sa formam un coif. Capsam marginile astfel alaturate cu ajutorul capsatorului de birou. Cu ajutorul perforatorului formam doua gauri la baza coifului; cate una pentru fiecare jumatate a bazei coifului. Prin aceste gauri petrecem banda elastica sau panglica colorata. Acestea vor ajuta la fixarea coifului pe capusorul copilului. 
Dupa confectionarea coifului puteti picta sau decora coiful dupa dorinta si imaginatie! Adaugati glitter cat timp acuarelele/tempera sunt inca umede, astfel acesta se va fixa si usca odata cu acestea.

Alte idei despre cum puteti decora un coif de petrecere pentru copii:


Pentru coifurile realizate din cartoane imprimate si reviste reciclate: Daca utilizati carton imprimat si colorat, atunci puteti decora coiful cu abtibilduri sau personaje/animale sau fluturi/ stele/ flori decupate din reviste sau din plansele de colorat de aici: planse de colorat. Pentru aceasta veti avea nevoie de adeziv (aracet scolar sau lipici) pentru a lipi elementele decorative pe coif.
Pentru coifuri decorate cu hartie creponata: Puteti decora coiful cu hartie creponata de diferite culori lipind-o sub forma unei spirale in jurul coifului alternand culorile hartiei creponate. Pentru un plus de efect puteti franjura benzile de hartie creponata colorata.
Pentru coifurile decorate pentru o petrecere tematica: alegeti imaginile si materialele/texturile care sa corespunda temei dorite si alternati culorile coifurilor, a panglicilor si a elementelor decorative.
Spor la creat!
Reclame