Cățelus – Jucărie textilă personalizată




Este necesar ca de la cea mai fragedă vârstă să ne dezvoltăm aptitudini care mai târziu să ne ajute atât în viaţa personală cât şi în cea profesională. 

Cea mai plăcută şi eficientă modalitate de a observa şi dezvolta calităţile copilului, de a ajuta la învăţare, de a forma şi încuraja aptitudinile  copilului este JOACA. Activitatile creative capata, in atelierul Cărăbus, forma unei jucarii. Jucariile textile invita la joaca, dar mai ales ofera copilului posibilitatea de a parcurge pasii de lucru ai confectionarii si accesorizarii acesteia cu: flori din fetru sau piele, ochi mobili, mini-pompoane, fundite realizate din panglici colorate. 

Ceea ce aduce in plus aceasta jucarie confectionata si personalizata in atelierul Cărăbus – si jucariile handmade realizate in atelier, in general (fata de o jucarie gata fabricata si achizitionata dintr-un magazin) – ca de altfel si celelalte activitati de lucru manual din atelierul Carabus este faptul ca invata copilul invata sa planifice un proiect, isi imbunatateste indemanarea naturala, incearca beneficiiile unor idei si alternative noi, facand lucrurile altfel, invata sa fie perseverent, sa incerce pana reuseste sa duca un proiect la bun sfarsit planificand etape si urmand pasii de lucru. De asemenea, Copilul invata sa isi exprime emotiile, isi dezvolta bunul-gust si totodata invata sa isi gestioneze emotiile.


Mediul, materialele, abordarea, atenţia specială pentru fiecare copil în parte, comunicarea cu părinţii  sunt principalele noastre atuuri. 
Prin activitatile creative desfasurate in Atelierul de Creatie Cărăbus stimulăm, încurajăm, dezvoltăm, conturăm:

Creativitatea

Perseverenţa

Planificarea activităţii

Interacţiunea socială
Terminarea proiectului
Exprimarea şi gestionarea emoţiilor
Concentrarea
Gratificarea întârziată
Împărtăşirea ideilor
Imaginea de sine


Cititi si despre cele 10 motive pentru care copiii au nevoie de activitati creative, un material tradus si adaptat dupa: 10 Compelling Reasons To Use Arts And Craft For Kids

Va asteptam cu drag in Atelierul Cărăbus!
Reclame