Carusel mobil cu inimioare – craft pentru copii


O decoratiune tare frumoasa si la indemana de confectionat pentru camera copilului este caruselul mobil. Acesta poate fi personalizat in functie de dorintele celui mic – fei ca este vorba de fetita sau baietel – cu desene, personaje preferate si figuri geometrice inchipuite de copil: cercuri, patrate, romburi sau chiar inimi, flori etc. Acest craft pentru copii, usor de realizat, isi ia frumusetea tocmai din varietatea posibilitatilor nenumarate a materialelor din care poate fi confectionat, dar si din diversitatea formelor si a elementelor cu care poate fi decorat. Imaginatia este limita! 
Materiale necesare: planse de colorat printese, zane si sirene,  carton color rosu,  4 fire de ata colorata (noi am utilizat ata galbena), foarfece, adeziv (lipici sau aracet scolar) sau pistol de lipit la cald cu silicon, creioane colorate si carioca in diferite culori, flori din fetru violet, mini pompoane, ochisori mobili, doua betisoare de frigarui (paie de cocktail sau accesorii din lemn/plastic pentru aperitive, sau chiar crengute culese de prin parc).
Cum procedam:
Pasul 1. Decupam si coloram in creioane colorate zanele, printesele si sirenele din plansele de colorat.
Pasul 2. Pe cortonul rosu desenam inimi (cel putin 4 inimi) si decupam dupa contur. 
Pasul 3. Betisoarele de frigarui le suprapunem inchipuind un „X”. Le pimim cu pistilul de lipit la cald, sau le legam cu fire de ata si asiguram cu adeziv (aracet scolar sau lipici). Decorm punctul in care se intersecteaza betisoarele cu o floare dd fetru.
Pasul 4. De fiecare capat al betisoarelor legam cate un fir de ata colorata. 
Pasul 5. Legati ata si de punctul unde se intersecteaza betisoarele pentru a creea e „bucla”. Cu ajutorul ei veti prinde caruselul mobil de fereasta sau orice alt suport dorit. 
Pasul 6. Pe fiecare fir de ata colorata lipim cu pistolul de lipit la cald elementele decorative: zanele, printesele si sirenele colorate, flori de fetru, mini pompoane, inimi din carton decorate cu ochisori mobili si mini pompoane, etc. Daca nu avem la indemana plstol de lipit, atunci vom lipi elementele doua cate doua, avand grija ca intre cele doua elemente sa lipim bine firul de ata cu lipici sau aracet scolar.
Pasul 7. Dupa ce fiecare fir de ata al caruselului a fost decorat, ne asiguram ca acesta are echilibru si, daca este necesar, mai adaugam cate o floare sau o inima din carton (ori alta decoratiune la indemana) pe firul care este mai putin incarcat de elemente (este mai usor si se ridica atunci candprindem caruselul de capatul cel mai de sus al lui).
Spor la creat!


Anunțuri