Bufnita cea inteleapta – jucarie textila pentru copii


Ne jucam si invatam!      
      O noua jucarie a fost recent cofectionata in Atelierul Carabus. Rodul imaginației si a lucrului in echipa a coordonatorilor de atelier, Bufnita cea inteleapta – dupa cum a numit-o Mateiul meu – vine sa completeze seria de jucarii textile amuzante, parfumate, decorative din Atelierul Cărăbus. Noua jucarie textila vine in intampinarea copiilor care doresc sa descopere si sa invete, in joaca, cat mai multe notiuni noi despre animale si pasari salbatice. 
        Lucrul manual ajuta de multe ori in insusirea noilor cunostiinte prin asocierea imaginilor si a gesticii de manualitate cu noile informatii, consolidandu-le. Astfel, confectionand jucaria si verbalizand despre mediul inconjurator si localizarea  pasarii/animalului salbatic (a bufnitei – in cazul nostru) in cadrul mediului, copilul descopera, deprinde si aprofundeaza concepte noi folosind simtul tactil, exersand muschii mainilor, si nu numai. 
     La finalizarea proiectului, adica confectionarea si decorarea/personalizarea jucariei textile copilul gaseste in efortul sau cea mai frumoasa recompensa: propria jucarie personalizata! 

„Descrieri ale bufniţei găsim la Aristotel, iar primul studiu ştiinţific despre ea se întâlneşte la Plinius. Ea face parte din ordinul Stigiformmes, pe mapamond fiind cunoscute aproximativ 215 specii.
Caracteristica inconfundabilă a bufniţei este capul rotund şi mare cu un bogat penaj al feţei. Ochii mari sunt aşezaţi în faţă, ciocul este scurt, curbat şi foarte puternic. Datorită poziţiei ochilor bufniţele privesc numai înainte şi totuşi au capacitatea de a vedea aproape totul în jurul lor datorită faptului că pot să-şi rotească capul pe gâtul lor scurt aproape în cerc complet (260- 270 de grade).
Ele îşi încep activitatea de vânătoare odată cu lăsarea serii şi o continuă noaptea.. Ochii mari sunt sensibili la lumină, ceea ce le permite o vedere bună pe întuneric. Auzul este foarte bine dezvoltat, sesizând şi cel mai mic zgomot în iarbă, iar penajul moale şi bogat al corpului le conferă un zbor lin, fără zgomot, dându-le posibilitatea să-şi atace prada prin surprindere. Se hrănesc cu păsări mici, insecte, broaşte şi peşti.
Bufniţa trezeşte în noi fascinaţie şi frică în acelaşi timp. A fost venerată, temută, admirată şi vânată. Ea este un simbol pentru bine şi rău, fiind reprezentată în mitologie, în credinţa populară şi în simbolismul tuturor popoarelor, din toate perioadele istorice, în multe situaţii contradictorii şi a contribuit la menţinerea unor superstiţii.
Simbolismul este un limbaj universal catalizator folosit din cele mai vechi timpuri, care relevă precepte şi credinţe, împărtăşind informaţii şi stârnind emoţii, fiind o formă internaţională de comunicare care depăşeşte barierele de limbă, istorie, naţionalitate, cultură şi religie.”
Cu drag, Maria
Reclame

Un gând despre „Bufnita cea inteleapta – jucarie textila pentru copii

Comentariile sunt închise