Un joc pe zi – "Unde este clopoțelul?"


Deschidem categoria Un joc pe zi cu un joc de interior adaptat anotimpului Iarna. In aceasta categorie veti afla, zi de zi, propunerea Mirelei Bajayo – liderul de joc al Ludotecii „Carabus” care vă va inspira in a alege jocurile de interior potrivite in funcție de varstele copiilor din colectiv, numarul de participanti la joc, anotimpul potrivit, eveniment etc., dar si pentru a veni in intampinarea parintilor si educatorilor in organizarea de jocuri pentru interior si exterior.
Jocul propus astazi de numeste „Unde este ascuns clopotelul” ispirat din culegerea „Jocuri pentru prescolari” – coautori Ileana Hanganu si Ciresica Raclaru.

Unde este ascuns clopotelul?
 ( varsta: 4 – 5 ani)

Scop: Dezvoltarea sensibilității auditive si a orientării in spațiu
Desfasurarea jocului: „Copiii sunt in cerc pe covor, iar in mijloc stă un copil legat la ochi. Liderul de joc sună din clopoțel, iar apoi il ascunde in spatele copilului lângă care stă. La semnal copilul din mijlocul cercului isi descoperă ochii si se indreaptă in direcția din care a auzit zgomotul, mergând după cum i se indica: pe vârfuri, ghemuit etc. si caută clopoțelul. 
Dacă il găseste, ocupă locul copilului in spatele căruia a fost găsit clopoțelul, iar celalalt copil merge in mijlocul cercului. Jocul se repetă.
Dacă nu a găsit clopotelul, copilul mai are dreptul la o incercare; dar dacă acesta nu ghiceste, iese temporar din joc (un tur). Este inlocuit de copilul in spatele căruia era ascuns clopotelul.”
Propunerea liderului de joc al Ludotecii Cărăbus: in  acest joc clopotelul poate fi inlocuit cu un o jucarie muzicala sau un instrument muzical. Distracție plăcută!
Mirela Bajayo,
lider de joc al Ludotecii Carabus
Anunțuri